Καδής: Το Υπ. Παιδείας προαγάγει τον ψηφιακό γραμματισμό

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει συγκεκριμένες πολιτικές, για να προαγάγει τον ψηφιακό γραμματισμό και την ανάπτυξη δεξιοτήτων στους μαθητές, ώστε να χειρίζονται με ασφάλεια την τεχνολογία, κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.


Σε χαιρετισμό του στο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Ψηφιακή Τεχνολογία: αρωγός ή τροχοπέδη;», ο κ. Καδής ανέφερε ότι με την παροχή της κατάλληλης επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και της ενημέρωσης των γονιών στο θέμα αυτό, επιδιώκουμε την ορθή αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών από τους μαθητές μας. Παράλληλα, σημείωσε, μέσα από συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα τα παιδιά μαθαίνουν να καινοτομούν και να στοχάζονται κριτικά κατά τη χρήση των υπηρεσιών της τεχνολογίας.

Ανέφερε ότι το Συνέδριο αποτελεί μία αξιόλογη πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, η οποία έχει καταστεί θεσμός και, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Μπροστά στις προκλήσεις, στις ανασφάλειες και στα ηθικά διλήμματα της εποχής μας, είπε ο Υπουργός, η πολιτεία, η εκκλησία, η οικογένεια και το σχολείο, ως βασικοί κοινωνικοί φορείς, διαδραματίζουν από κοινού σημαντικό ρόλο στη μετάδοση αρχών και αξιών. Συνεπώς, σημείωσε, αποτελεί συλλογική ευθύνη να θωρακίσουμε τους νέους με πίστη, ελπίδα και γνώση, για να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις όποιες απαιτήσεις και δυσκολίες των καιρών και πρωτοβουλίες όπως η σημερινή ενισχύουν τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, πρόσθεσε, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για την ευρύτερη στήριξη που παρέχει στο έργο του Υπουργείου, καθώς και για την εποικοδομητική μας συνεργασία. Ιδιαιτέρως θα ήθελα να συγχαρώ τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας Χριστόφορο και τους συνεργάτες του για την άρτια διοργάνωση και την επιμέλεια του Συνεδρίου.

Δειτε Επισης

Τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο Εστία-Ετοιμότητα Κύπρο για παροχή βοήθειας σε πολίτες τρίτων χωρών
Παγκόσμιος συναγερμός για την επίθεση στο Ισραήλ-Οι συνέπειες του χτυπήματος και ο φόβος της επόμενης ημέρας
Πώς θα απαντήσει το Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν-Γιατί δεν ήθελε να αιφνιδιάσει η Τεχεράνη
Μ. Ευαγγέλου: Σημαντική η διάσταση του αθλητισμού στην κοινωνική συμπερίληψη
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ
Ο χάρτης με τα πυραυλικά χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ
Δεν υπάρχει επίσημο αίτημα για ενεργοποίηση του σχεδίου Εστία-Σε εγρήγορση η Κυβέρνηση
Εκτροπή προς Κύπρο για έντεκα πτήσεις με προορισμό το Τελ Αβίβ λόγω της πυραυλικής επίθεσης
Συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ο ΠτΔ λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Στην πρίζα ξανά οι Κεντρικές Φυλακές-Χάθηκε ασύρματος από την πτέρυγα υψίστης ασφαλείας