ΑΠΟΕΛ: Τα ρεκόρ και ο οιωνός τίτλου!

Είναι αναντίλεκτο (και αυταπόδεικτο) πως ουδέποτε στο παρελθόν ο ΑΠΟΕΛ συνδύασε τόσο επιτυχημένα όσο στην τρέχουσα περίοδο τη μακροημέρευση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την εγχώρια κυριαρχία. Με τη χθεσινή επικράτηση στο ντέρμπι κορυφής επί της ΑΕΛ οι «γαλαζοκίτρινοι» αύξησαν για τρίτη αγωνιστική στη σειρά την απόσταση από τον πιο κοντινό διώκτη τους (σ.σ. την έφεραν για πρώτη φορά στους έξι βαθμούς), ενώ μεθαύριο θα διεκδικήσουν απέναντι στην Μπιλμπάο την είσοδό τους στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

 
Η πιο ευρεία νίκη σε ντέρμπι
Το 3-0 επί της ομάδας του Πάμπου Χριστοδούλου είναι η ευρύτερη νίκη που έχει πετύχει ο ΑΠΟΕΛ σε ντέρμπι, το οποίο ακολουθεί παιχνίδι στους ομίλους ή στη νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς ή του Γιουρόπα Λιγκ. Μέχρι χθες στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας ευρισκόταν το 3-1 επί της Ομόνοιας στις 11 Δεκεμβρίου 2011, πέντε μέρες μετά την εντός έδρας ήττα με 2-0 από τη Σαχτάρ Ντονέτσκ, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

 
Η μεγαλύτερη συγκομιδή
Επιπροσθέτως οι 59 βαθμοί δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος αποτελούν την κορυφαία συγκομιδή των «γαλαζοκιτρίνων» σε χρονιά, κατά την οποία αγωνίστηκαν στην κύρια φάση (ομίλους) ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Με τη χθεσινή νίκη οι παίκτες του Τόμας Κρίστιανσεν «προσπέρασαν» την περυσινή τους επίδοση (56β.).
Τις περιόδους 2009/10 (όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ) και 2013/14 (όμιλοι Γιουρόπα Λιγκ) οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν συλλέξει στο αντίστοιχο χρονικό σημείο 55 βαθμούς, την περίοδο 2011/12 (πορεία ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ) 52 βαθμούς και την περίοδο 2014/15 (όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ) 42 βαθμούς (σ.σ. σε πρωτάθλημα 12 ομάδων).


Το 4Χ4
Σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των εγχώριων πρωτείων η πρωτοκαθεδρία στη βαθμολογία μετά από 24 αγωνιστικές αποτελεί άριστο οιωνό. Από τη θέσπιση των πλέι οφ (2007/08) ο ΑΠΟΕΛ έχει στεφθεί πρωταθλητής και στις τέσσερις περιπτώσεις, στις οποίες ευρισκόταν στο ρετιρέ στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο (2008/09 με διαφορά δύο βαθμών από τον δεύτερο, 2010/11 με διαφορά εννέα βαθμών, 2012/13 και 2015/16 με διαφορά ενός βαθμού).