H πρόσκληση προς τον Τραμπ για να επισκεφθεί το Λονδίνο στο μικροσκόπιο του Κοινοβουλίου

Εν μέσω διαδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα στο βρετανικό κοινοβούλιο η συζήτηση επί του διαδικτυακού αιτήματος πολιτών για υποβάθμιση της πρόσκλησης που έχει απευθυνθεί προς τον Ντόναλντ Τραμπ για να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο εντός του έτους.
 
Το αίτημα συγκέντρωσε σε μικρό χρονικό διάστημα πάνω από 1,8 εκατομμύρια υπογραφές, υποχρεώνοντας τους βουλευτές να το συζητήσουν. Οι πολίτες ζητούν η επίσκεψη Τραμπ να γίνει μεν, αλλά όχι με τις τιμές της επίσημης κρατικής επίσκεψης που επιφυλάσσει το βρετανικό εθιμοτυπικό στους προσκεκλημένους από τη βασίλισσα ηγέτες χωρών.
 
Ωστόσο, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να ανακαλέσει την πρόσκληση που απηύθυνε στον Αμερικανό Πρόεδρο η Τερέζα Μέι εκ μέρους της βασίλισσας Ελισάβετ και ότι στο τέλος της κοινοβουλευτικής συζήτησης δεν θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία.
 
Παράλληλα οι βουλευτές θα συζητήσουν και μεταγενέστερο διαδικτυακό αίτημα υπέρ της πρόσκλησης, που συγκέντρωσε πάνω από 310.000 υπογραφές πολιτών.
 
Την ώρα της συζήτησης περίπου 20.000 διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου στο Γουέστμινστερ καταδικάζοντας τις πολιτικές Τραμπ και δηλώνοντας την υποστήριξή τους στους μετανάστες.
 
Ανάλογα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε Μάντσεστερ, Λίβερπουλ, Νότιγχαμ, Λέστερ, Μπράιτον, Μπρίστολ, Λιντς, Νιούκασλ, Γλασκώβη και Εδιμβούργο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές στην Τουρκία-Άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για δεκάδες εμπρησμούς
Πέρασε και από την αμερικανική Βουλή το «Μεγάλο, Όμορφο Νομοσχέδιο» του Τραμπ
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά για μία ώρα-«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις με Κίεβο»
Η Χαμάς προειδοποιεί Παλαιστίνιους να μην έχουν επαφή με ανθρωπιστικό ίδρυμα GHF
Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Όσλο
Αδιανόητο έγκλημα στη Νέα Υόρκη-28χρονος σκότωσε με τόξο τη μόλις τριών εβδομάδων κορούλα του
Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη-Εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, κάηκαν σπίτια
«Ο χαρακτηρισμός τουρκολυβικού μνημονίου ως παράνομου δεν είναι αποδεκτός»