Στο Εκλογοδικείο για τη μικρή διαφορά ψήφων Νικολαϊδη-Χρίστου

Προχωρά η διαδικασία  της αίτησης τριών κομμάτων στο Δήμο Λεμεσού για επανακαταμέτρηση των ψήφων στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, κατά τις οποίες ο Νίκος Νικολαιδης επικράτησε του ανθυποψηφίου του Αντρέα Χρίστου με 9 ψήφους διαφορά. 
 
Ο κ. Χρίστου, με τον οποίο επικοινωνήσαμε δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, παραπέμποντας μας για το θέμα στην επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ, στην οποία πέφτει η ευθύνη και το βάρος της αίτησης.
 
Παράλληλα τα συνεργαζόμενα κόμματα με το ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, που υποστήριξαν την υποψηφιότητα Χρίστου στον Δήμο Λεμεσού, κατέθεσαν από κοινού αίτηση στο δικηγορικό γραφείο «Πατρίκιος Παύλου και συνεργάτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το αίτημα που αναμένεται να προωθηθεί εντός των επόμενων ημερών στο Εκλογοδικείο, δεν αφορά την επανακαταμέτρηση ψήφων, αλλά την επανεξέταση των ψηφοδελτίων που κρίθηκαν κι υπολογίστηκαν άκυρα.         
                                                          
Στο μεταξύ το ευρύτερο θέμα της «επανακαταμέτρησης» ψήφων  αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή, ώστε να καταστεί υποχρεωτική η επανακαταμέτρηση στην περίπτωση που η εκλογή ενός υποψηφίου για την Δημαρχία γίνεται έναντι του ανθυποψηφίου του με αριθμό ψήφων , μικρότερο των 50. Σχετική πρόταση έχει ετοιμάσει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου.    
 
Διαβάστε επίσης
 
Εξαντλεί κάθε περιθώριο για Ανδρέα Χρίστου και Σίμο Ιωάννου το ΑΚΕΛ  
 

Δειτε Επισης

Με δόσεις τα ευρήματα για το Κράτος Μαφία-«Ανακριβείς και παραπλανητικές» απαντά η Αρχή στις πληροφορίες για το πόρισμα
Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα-Κάλεσμα Τραμπ σε Χαμάς να συμφωνήσει σε 60ήμερη εκεχειρία
Επιστολή ψευδοκράτους προς ΓΓ-«Εκστρατεία εθνοκάθαρσης κατά τ/κ, με στόχο την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα»
Έντονη αντίδραση ΔΗΚΟ για τη συνέντευξη Φειδία από Τατάρ-«Πιόνι της τουρκικής διπλωματίας και των ΜΜΕ»
Στη δημοσιότητα φωτογραφίες δύο προσώπων για την κλοπή από χρυσοχοείο
Με κενά η στελέχωση ναυαγοσωστικών πύργων στην Πάφο-Έλλειψη ενδιαφέροντος από ναυαγοσώστες για εργοδότηση
Σάλος με Ρωσίδα πυγμάχο που έδωσε ηλεκτρονικό τσιγάρο σε ουρακοτάγκο
Ανάβει πράσινο το Υπουργικό στα νομοσχέδια για διαχωρισμό των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο δίμηνης εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο Τραμπ στη Γάζα-Τα σημεία τριβής
Καταζητείται 30χρονος για υπόθεση υποβοήθησης μετανάστη (pic)