Επαφές Πρόεδρου του ΔΗΚΟ στις Βρυξέλελς για το θέμα των αγνοουμένων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Ευρωβουλευτή Claude Moraes του S & D και τον ευρωβουλευτή Juan Fernando Lopez Aguilar του S&D, νεοδιορισθέντα  ειδικό εισηγητή για το θέμα των αγνοουμένων της Κύπρου εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχαν ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος και ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης κατά τη διάρκεια επαφών του Προέδρου του ΔΗΚΟ στις Βρυξέλλες.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και προσωπικά τον κ. Moraes και τον κ. Aguilar για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν για διορισμό εισηγητή για τα θέματα αγνοουμένων και την ευαισθησία τους σε ένα καθαρά ανθρωπιστικό θέμα.
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ενημέρωσε επίσης για τις μέχρι τώρα εξελίξεις στο θέμα των αγνοουμένων, παρέθεσε τα προσκόμματα που προβάλλει ο τουρκικός κατοχικός στρατός και επεσήμανε ότι ο χρόνος λειτουργεί εναντίον όλων των συγγενών αγνοουμένων που  πεθαίνουν, χωρίς να μάθουν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων, ζητώντας να ασκηθούν οι ανάλογες πιέσεις στην Τουρκία.
 
Μέσω του ειδικού εισηγητή, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, το Ευρωκοινοβούλιο θα παρακολουθεί με μεθοδικότητα το θέμα των αγνοουμένων, με την προσδοκία ότι θα ασκηθεί πίεση στην Τουρκία να συνεργαστεί για διευκρίνιση της τύχης, το συντομότερο, όσο το δυνατό περισσότερων αγνοουμένων.
 
Τέλος, προσκάλεσε τους δυο ευρωβουλευτές να επισκεφτούν σύντομα την Κύπρο ώστε να ενημερωθούν ενδελεχώς για το ζήτημα. 
 
Οι δύο ξένοι ευρωβουλευτές, Moraes και Aguilar, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη για τη συμβολή και τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε για διορισμό ειδικού εισηγητή για το θέμα των αγνοούμενων. Εξέφρασαν επίσης την ετοιμότητα τους να επισκεφτούν την Κύπρο το συντομότερο εντός του 2017.

Δειτε Επισης

Επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 34χρονο και να του αποσπάσουν πάνω από 119 χιλιάδες ευρώ
Από αναθυμιάσεις πιθανόν να έχασε τη ζωή ο 27χρονος στον Ύψωνα-Ήταν μόνος του στην οικία
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Φορτωμένοι με πάνω από 17 κιλά κάνναβης έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο πρόσωπα
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Νεκρός ανασύρθηκε 27χρονος μετά από πυρκαγιά σε σπίτι στον Ύψωνα-Σε εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»