«Ένεση η νίκη στο ΓΣΠ» (video)

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εν όψει του μεθαυριανού ντέρμπι κορυφής με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ παρέθεσε σήμερα (18/02) ο Πάμπος Χριστοδούλου. Ο τεχνικός της ΑΕΛ αναφέρθηκε τόσο στις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες της συγκεκριμένης αναμέτρησης όσο και στα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει η ομάδα του, προκειμένου ν’ αποχωρήσει με θετικό αποτέλεσμα από τη Λευκωσία.
«Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα για μας. Παίζουμε με μια φορμαρισμένη ομάδα που κάνει περήφανους τους Κύπριους με τις εμφανίσεις της στην Ευρώπη. Σκοπός μας είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να κερδίσουμε. Έχω πει ξανά πως σημασία έχει πού θα τερματίσουμε. Βάλαμε στόχο να κάνουμε μια καλή πορεία, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε στόχο την εξάδα και να βγούμε Ευρώπη βλέποντας παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν είπαμε μεγάλα λόγια πως πάμε για πρωτάθλημα. Η ομάδα έδειξε και με την ενδυνάμωση του Δεκεμβρίου πως είναι εδώ. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα είναι δίπλα μας. Τονίζω για άλλη μια φορά υπομονή και με το τέλος του πρωταθλήματος θα δούμε πού φτάσαμε», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Χριστοδούλου, ο οποίος ακολούθως σχολίασε...
…το ενδεχόμενο το μυαλό των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ να ευρίσκεται στον επαναληπτικό με την Μπιλμπάο: «Είναι σωστή η σκέψη αυτή. Ο ΑΠΟΕΛ έχει πολλές εμπειρίες και το έδειξε πως δεν έχει το μυαλό του μόνο στην Ευρώπη. Ξέρουν πως έχουν την Πέμπτη ένα παιχνίδι που ευχόμαστε να προκριθούν και από εκεί και πέρα θα βλέπουν παιχνίδι με παιχνίδι. Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ είναι αποδεκτό από όλους πως έχει ένα ρόστερ με 25-26 ισάξιους παίκτες, γιατί έχει και την οικονομική ευχέρεια να το πράξει αυτό και όποιοι και να παίξουν η δυναμική του ΑΠΟΕΛ είναι η δυναμική του ΑΠΟΕΛ. Από εκεί και πέρα, πρέπει να είμαστε όπως πρέπει, όλοι οι παίκτες να έχουν ψηλό βαθμό απόδοσης, για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα στην Λευκωσία που για εμάς θα είναι μια ένεση για τη συνέχεια».
…τα αγωνιστικά προβλήματα της ΑΕΛ: «Υπάρχουν κάποια προβλήματα, κάποιοι παίκτες που για διάφορους λόγους προστατεύονται. Ελπίζω να τους έχω όλους  τη Δευτέρα στην διάθεση μου και να διαλέξω τους καταλληλότερους. Υπάρχουν και παίκτες στο όριο και χρειάζεται σωστή διαχείριση, ώστε να έχουμε σε όλα τα παιχνίδια μια καλή ομάδα να παρατάξουμε».
…την ένταση στον αγώνα που πρέπει να βγάλει η ΑΕΛ στον αγωνιστικό χώρο και τη σημασία της: «Για μένα σε αυτά τα παιχνίδια αυτό που μετρά η πιο πειθαρχημένη και η πιο σοβαρή ομάδα. Ο ΑΠΟΕΛ πήγε στο Μπιλμπάο που ξέραμε πως θα ήταν πιο επιθετική η Αθλέτικ με πιο γεμάτο και έμπειρο ρόστερ, όμως ήταν πολύ σοβαρός μέχρι το τέλος και κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα και πήρε θετικό αποτέλεσμα. Σε αυτά τα παιχνίδια μετρά η πειθαρχία και η σοβαρότητα για να πάρεις ένα αποτέλεσμα, είτε νίκη είτε ισοπαλία».