Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποίησαν Κύπρος-Γαλλία

Την πρώτη άσκηση έρευνας και διάσωσης για το 2017 πραγματοποίησαν Κύπρος και Γαλλία, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης ατυχημάτων από την αυξανόμενη ροή μεταναστών.
 
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας, η διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης με την ονομασία “CYPFRA-01/17” διεξήχθη σήμερα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας.
 
Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα» συνεπεία ανατροπής μικρού σκάφους προσφύγων. Ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας-Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Η άσκηση περιελάμβανε αντικείμενα έρευνας για εντοπισμό και διάσωση των «ναυαγών» στη θάλασσα από ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων Αστυνομίας.
 
Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης το Παράκτιο Περιπολικό «ΟΝΗΣΙΛΟΣ» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας αλλά και η γαλλική φρεγάτα «MONTACALM» με το οργανικό της ελικόπτερο. Εκτελέστηκαν επιχειρήσεις ανάσυρσης «ναυαγών» από τη θάλασσα και αεροδιακομιδή τραυματία (MEDEVAC Operation) επί της γαλλικής φρεγάτας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εν λόγω άσκηση αποτελεί την πρώτη συνεργασία εντός του 2017, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Έρευνας-Διάσωσης μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Δειτε Επισης

Μ. Ευαγγέλου: Σημαντική η διάσταση του αθλητισμού στην κοινωνική συμπερίληψη
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ
Εκτροπή προς Κύπρο για έντεκα πτήσεις με προορισμό το Τελ Αβίβ λόγω της πυραυλικής επίθεσης
Ξεκαθαρίζει για τον τερματισμό των μέτρων στήριξης η Κυβέρνηση-«Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει»
Με κάθε λαμπρότητα τίμησε την ημέρα της Ανεξαρτησίας η Κύπρος (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός, μεμονωμένες βροχές στο μενού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Στέλνει πολυσέλιδο υπόμνημα σε ΠτΔ ο Μυλωνάς
Ανησυχούν για πυρκαγιές οι Κύπριοι, ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας