Πανηγυρική υποδοχή της Βασίλισσας του Καρναβαλιού στη Λεμεσό (pics)

Εντυπωσιακή ήταν η είσοδος, στην πόλη της Λεμεσού, της Βασίλισσας του Καρναβαλιού " Το βαθύ μπλε της Μεσογείου ", χθες βράδυ, την οποίαν ενσαρκώνει η διαχρονική καρναβαλίστρια Μαρία Πιερή Συκοπετρίτου.  
 
 
Οι αρχές της πόλης, όλη η βασιλική οικογένεια του καρναβαλιού και πλήθος κόσμου υποδέχθηκαν τη νέα Βασίλισσα με πυροτεχνήματα και χειροκροτήματα, στέλνοντας το μήνυμα πως τις επόμενες δέκα μέρες, η Λεμεσός θα είναι το επίκεντρο της Κύπρου, με κέφι, χαρά και διασκέδαση.  
 
 
Η περσινή Βασίλισσα "Λεμεσός - Το διαμάντι της Μεσογείου", Έλενα Παπαδοπούλου, έστεψε την νέα Βασίλισσα, η οποία χαιρετίζοντας τον κόσμο ευχαρίστησε το Δήμο Λεμεσού που την επέλεξε γι' αυτό το ρόλο, προσθέτοντας " θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να διασκεδάσουμε όσο το δυνατό καλύτερα αυτές τις μέρες, να ξεχάσουμε την καθημερινότητα, τα προβλήματα και να διασκεδάσουμε και να γεμίσουμε μπαταρίες για τον υπόλοιπο χρόνο".  
 
 
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης κάλεσε όλο τον κόσμο να αφήσει πίσω του τις σκοτούρες για τις επόμενες 10 μέρες και να διασκεδάσει, γεμίζοντας με αποθέματα δύναμης και αισιοδοξίας.  
 
Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού ανέβηκε στο καταγάλανο άρμα της, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τον κυματισμό της θάλασσας και παρέλασε με τη συνοδεία της, το δημοτικό συμβούλιο, τη βασιλική οικογένεια, τη Χορωδία Μοντέρνοι Καιροί, τους Κανταδόρους Γιωργαλλέτου, τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, την ομάδα κρουστών Batukinio και τις Μαζορέττες Λεμεσού.  
 
 
Η παρέλαση ξεκίνησε από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και κατέληξε στην Πλατεία Ηρώων όπου ακολούθησε καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό από το συγκρότημα Ritmo di Carnaval.
 
Σε ρυθμούς καρναβαλιού και η Πάφος
 
Με την είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου στην πόλη, η Πάφος εισήλθε χθες και επίσημα στη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή. Η πανηγυρική  είσοδος στην πόλη του Βασιλιά Καρνάβαλου και της συνοδείας του έγινε το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης, υπό τους  ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και με τη συνοδεία των μαζορέτων της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χ’’ Ευτυχίου. Βασιλιάς Καρνάβαλος φέτος είναι η «Βασίλισσα του Πολιτισμού – Το Ταξίδι Ξεκίνησε», αποτελούμενο από δύο άρματα και τη συνοδεία τους από τα 49 πανέμορφα κορίτσια του School of Fine Arts Λίνας και Δόξας Κωνσταντινίδου. Συμμετείχαν, επίσης, οι Κανταδόροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου.
 
 
Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος είπε πως η πόλη υποδέχεται τη βασίλισσα του καρναβαλιού, που φέτος είναι η βασίλισσα του πολιτισμού, στο πνεύμα της ΠΠΕ και σηματοδοτείται με αυτό τον τρόπο η έναρξη των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων στην πόλη, η οποία θα συνεχιστεί το επόμενο δεκαήμερο. Η Βασίλισσα του Πολιτισμού ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή και κατέληξε στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλατεία Δημαρχείου).  Το ταξίδι ξεκίνησε, είπε ο κ. Φαίδωνος προσθέτοντας ότι “φέτος θα προσφερθεί πλούσιο πρόγραμμα και είναι με μεγάλη χαρά που βλέπουμε ότι πληθαίνει η συμμετοχή του κόσμου και των παιδιών”.
 
 
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με το γλέντι της Τσικνοπέμπτης, που περιλάμβανε μουσική σε καρναβαλίστικους ρυθμούς από τον D.J. Nicolas Mas, χορό από τον Jake Αθανασιάδη και την ομάδα του, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους.
 
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Κυριακή με το Κυνήγι του Θησαυρού, στις 24 Φεβρουαρίου με το μεγάλο αποκριάτικο χορό και στις 25 με τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση αρμάτων και ομάδων, με τη συμμετοχή εξήντα περίπου αρμάτων και ομάδων, εκατοντάδων καρναβαλιστών, της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, μαζορέτων και των Κανταδόρων του Μουσικού Ομίλου Πάφου.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει για τον τερματισμό των μέτρων στήριξης η Κυβέρνηση-«Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει»
Με κάθε λαμπρότητα τίμησε την ημέρα της Ανεξαρτησίας η Κύπρος (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός, μεμονωμένες βροχές στο μενού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Στέλνει πολυσέλιδο υπόμνημα σε ΠτΔ ο Μυλωνάς
Ανησυχούν για πυρκαγιές οι Κύπριοι, ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας
Έτοιμη η Εθνική Στρατηγική Μητρικού Θηλασμού-Στο 83% ο μεικτός θηλασμός το 2022
Η Κυβέρνηση να ισοζυγίσει επιπτώσεις από μη μηδενικού ΦΠΑ ζητεί ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ
Επιφυλάξεις στη Βουλή για τις καθολικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο