Αν η Κύπρος ήταν πολιτεία των ΗΠΑ, ποια θα ήταν;

Το κριτήριο είναι η σύγκριση της οικονομικής δραστηριότητας, και η απάντηση δίνεται σε ένα χάρτη: το Βέρμοντ. Όπως φαίνεται από τον χάρτη του reddit user Speech500, η Κύπρος, με το πορτοκαλί χρώμα, βρίσκεται παραγωγικά στο ίδιο επίπεδο με το Βέρμοντ.
 
 
 
Για τον χάρτη αυτό έγινε η σύγκριση του ΑΕΠ, που παράγουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το ΑΕΠ που παράγεται σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ. Το Βερμόντ είναι πολιτεία των ΗΠΑ, που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Αγγλίας στα βορειοανατολικά της χώρας.
 
 
Η πολιτεία κατατάσσεται 43η σε έκταση γης (24.000 χμ²) και 45η σε συνολική έκταση. Έχει πληθυσμό 608.827 κατοίκων κατατασσόμενη 49η ανάμεσα στις 50 πολιτείες (ξεπερνά μόνο το Ουαϊόμινγκ). Είναι η μόνη από τις πολιτείες της Νέας Αγγλίας που δεν έχει ακτογραμμή στον Ατλαντικό Ωκεανό και γεωγραφικά χαρακτηρίζεται από τη λίμνη Σαμπλαίν (Champlain), η οποία καταλαμβάνει το 50% του δυτικού συνόρου της πολιτείας, και τα Πράσινα Όρη (Green Mountains) που εκτείνονται στον άξονα βορρά-νότου. Συνορεύει με τη Μασαχουσέτη στο νότο, το Νιου Χάμσαϊρ στα ανατολικά, τη Νέα Υόρκη στα δυτικά και την καναδική επαρχία του Κεμπέκ στα βόρεια.
 
 
Η πολιτεία του Βερμόντ είναι γνωστή για τα φυσικά τοπία της, τα χειμερινά τουριστικά θέρετρα και την παραγωγή γαλακτομικών προϊόντων. Πρωτεύουσα είναι το Μονπελιέ (Montpelier) και μεγαλύτερη πόλη το Μπέρλιγκτον (Burlington).
 
Λευκωσία… όπως Μπέρλινγκτον
 
Σύμφωνα με το Euronews, πηγαίνοντας τη σύγκριση ένα βήμα παραπέρα, ο συντάκτης Speech500 βρήκε τις αναλογίες οικονομικής δραστηριότητας- πληθυσμού. Έτσι προκύπτει ότι η αμερικανική εκδοχή της Λευκωσίας είναι το Μπέρλινγκτον!
 
 
Το Μπέρλινγκτον είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην πολιτεία Βερμόντ και η έδρα του Chittenden County. Βρίσκεται 45 μίλια (72 χλμ) νότια από τα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ και 94 μίλια (151 χιλιόμετρα) νότια του Μόντρεαλ.
 
 
Ο πληθυσμός του ήταν 42.452, σύμφωνα με μια εκτίμηση των ΗΠΑ του 2015. Το Μπέρλινγκτον είναι η λιγότερο πυκνοκατοικημένη πόλη στις ΗΠΑ, αλλά η πιο πυκνοκατοικημένη “εν κράτει”. Το 2015, το Μπέρλινγκτον έγινε η πρώτη πόλη στις ΗΠΑ που υιοθέτησε πλήρως τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει για τον τερματισμό των μέτρων στήριξης η Κυβέρνηση-«Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει»
Με κάθε λαμπρότητα τίμησε την ημέρα της Ανεξαρτησίας η Κύπρος (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός, μεμονωμένες βροχές στο μενού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Στέλνει πολυσέλιδο υπόμνημα σε ΠτΔ ο Μυλωνάς
Ανησυχούν για πυρκαγιές οι Κύπριοι, ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας
Έτοιμη η Εθνική Στρατηγική Μητρικού Θηλασμού-Στο 83% ο μεικτός θηλασμός το 2022
Η Κυβέρνηση να ισοζυγίσει επιπτώσεις από μη μηδενικού ΦΠΑ ζητεί ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ
Επιφυλάξεις στη Βουλή για τις καθολικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο