Τι κάνει η Μπιλμπάο μακριά από το Σαν Μαμές

ΑΠΟΣΤΟΛΗ BILBAO / ΣΙΜΟΣ ΠΑΦΙΤΗΣ
 
Το 3-2 στο Σαν Μαμές αφήνει περιθώρια πρόκρισης στον ΑΠΟΕΛ.  Η Αθλέτικ Μπιλμπάο παραμένει το φαβορί του ζευγαριού, όμως οι γαλαζοκίτρινοι διατηρούν τις ελπίδες τους για  να περάσουν στην επόμενη φάση.
 
Η αποστολή είναι χορηγημένη από τα ελαστικά «Hankook» επίσημο χορηγό του Γιουρόπα Λιγκ της εταιρείας «Καποδίστριας» που σας μεταφέρουν την ποιοτικότερη και ασφαλέστερη ενημέρωση από το Μπιλμπάο.
 
Στο ΓΣΠ τα δεδομένα ενδεχομένως να διαφοροποιηθούν. Από τη μία η ομάδα της Λευκωσίας αναμένεται να είναι πιο απαιτητική και από την άλλη η Αθλέτικ Μπιλμπάο πιθανόν να παίξει με διαφορετικό πρόσωπο σε εκτός έδρας παιχνίδι.
 
Οι Βάσκοι στα 13 φετινά τους παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα και την Ευρώπη – η πορεία τους ξεκίνησε στους Ομίλους - έχουν κερδίσει μόλις δύο φορές σε εκτός έδρας ματς. Στα υπόλοιπα μετρούν οκτώ ήττες και τρεις ισοπαλίες. Αυτό αποδεικνύει ότι η Μπιλμπάο παρουσιάζεται περισσότερο αποδυναμωμένη μακριά από την έδρα της.
 
Το στοιχείο των γκολ
Σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ είναι η Αθλέτικ Μπιλμπάο να μην σκοράρει στο ΓΣΠ, ώστε να είναι εφικτή η δική του πρόκριση. Ο απολογισμός της στα τέρματα είναι: 20 κατά και 8 υπέρ. Από τους 13 αγώνες στους έξι δεν βρήκε δίχτυα σε εκτός έδρας παιχνίδια. Στην Ευρώπη έμεινε στο μηδέν σε δύο περιπτώσεις  στις οποίες μάλιστα δέχθηκε ισάριθμες ήττες (Σασουόλο, Γκενκ).
 
Στο πρωτάθλημα δύο φορές εξήλθε ισόπαλη 0-0 (Εσπανιόλ, Λεγκάνες), ενώ οι άλλες δύο φορές που δεν σκόραρε ήταν κόντρα σε Ρεάλ Μπετίς και Μπαρτσελόνα από τις οποίες έχασε με 1-0 και 3-0 αντίστοιχα.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
 
Σε πρωτάθλημα
Σπόρτινγκ-Μπιλμπάο 2-1
Ντεπορτίβο-Μπιλμπάο 0-1
Γρανάδα-Μπιλμπάο 1-2
Μάλαγα-Μπιλμπάο 2-1
Ρεάλ-Μπιλμπάο 2-1
Εσπανιόλ-Μπιλμπάο 0-0
Λας Πάλμας-Μπιλμπάο 3-1
Ρεάλ Μπετίς-Μπιλμπάο 1-0
Λεγανές –Μπιλμπάο 0-0
Μπαρτσελόνα –Μπιλμπάο 3-0
 
Σε Ευρώπη
Σασουόλο-Μπιλμπάο 3-0
Γκενκ-Μπιλμπάο 2-0
Ραπίντ Βιέννης-Μπιλμπάο 1-1