Εντυπωσιακή είσοδος της Βασίλισσας Καρναβαλιού Αμμοχώστου

Εντυπωσιακή ήταν χθες βράδυ η είσοδος της φετινής Βασίλισσας του Καρναβαλιού Αμμοχώστου "Βασίλισσας του Τουρισμού" την οποία ενσαρκώνει η καρναβαλίστρια Φλωρίνα Ομήρου, μέλος της Σχολικής Εφορίας Σωτήρας η οποία εκπροσωπεί τον Δήμο Σωτήρας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας αναφέρεται ότι «τη φετινή Βασίλισσα υποδέχθηκαν οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια Παραλιμνίου και Σωτήρας στην κεντρική πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι».

Ο Δήμος Σωτήρας «ηγείται του φετινού Καρναβαλιού Αμμοχώστου με το άρμα της Βασίλισσας του Καρναβαλιού, αφού η ανάθεση του Βασιλιά Καρνάβαλου γίνεται εκ περιτροπής σε όλους του Δήμους της επαρχίας Αμμοχώστου, κάτι που καταδεικνύει τη στενή σχέση συνεργασίας ανάμεσα στους τέσσερις Δήμους της ελεύθερης περιφέρειας Αμμοχώστου».

Προστίθεται ότι «η περσινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού Αμμοχώστου "Βασίλισσα της πρώτης Ανατολής", χοροδιδάσκαλος Έλενα Ττόφα, έστεψε τη νέα βασίλισσα σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των δεκαήμεων εκδηλώσεων του Καρναβαλιού Αμμοχώστου το οποίο κλείνει φέτος τα 10 χρόνια».
 
Ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας ανέφερε ότι «η "Βασίλισσα του Τουρισμού" είναι ένα θέμα το οποίο ανήκει σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου, αφού δίκαια μπορεί να ανακηρυχθεί ως "Βασίλισσα του Τουρισμού" στη χώρα μας, κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο στην τουριστική βιομηχανία».
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «το άρμα του Δήμου Σωτήρας, εμπνευσμένο από την ιστορία του τουρισμού στην επαρχία Αμμοχώστου, από τις χρυσές αμμουδιές της Αμμοχώστου, μέχρι τα καταγάλανα νερά της Αγίας Θέκλας, με τη Βασίλισσα να αναδύεται όπως και ο τουρισμός, μέσα από τα σημαντικότερα και ομορφότερα στοιχεία της επαρχίας, τον ήλιο, τη θάλασσα, αλλά και τις νέες αναπτύξεις που συμβάλλουν στον εμπλουτισμό του τουριστικού στοιχείου στον τόπο μας».
 
Οι εκδηλώσεις στον Δήμο Παραλιμνίου για το φετινό Καρναβάλι Αμμοχώστου θα συνεχιστούν το βράδυ του Σαββάτου με τη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση στους δρόμους του Παραλιμνίου ενώ θα κορυφωθούν το μεσημέρι της Κυριακής με την καθιερωμένη μεγάλη παρέλαση στην κεντρική πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ανέφερε ότι «οι συμμετοχές αναμένεται φέτος να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, με πέραν των δυόμισι χιλιάδων καρναβαλιστών και πέραν των 30.000 επισκεπτών».

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα 9,6 εκατ. ευρώ
Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Επαναφορά νομοσχεδίου για κέντρα αποκατάστασης στην αρχική του μορφή ζητά η ΚΥΣΟΑ
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί η απάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων