Συρία: Φως στο τούνελ;

Οι συγκρούσεις μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και των μετριοπαθών δυνάμεων τη αντιπολίτευσης έχουν πλήρως σταματήσει. Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού κατά τη συνάντησή του με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Staffan de Mistura.
 
Ανέφερε επίσης ότι οι συγκούσεις εξαλείφθηκαν πλήρως με τη βοήθεια, τόσο των εκπροσώπων των δύο πλευρών, όσο και των μεσολαβητών τους. "Ελπίζουμε σε μία περαιτέρω οικοδόμηση ενός παραγωγικού διαλόγου με την αντιπολίτευση”, πρόσθεσε, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο αριθμός των βομβαρδισμών έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ οι ένοπλες συγκρούσεις έχουν σταματήσει πλήρως.
 
Στο μεταξύ, Σύροι ισλαμιστές μαχητές φέρεται να εκτέλεσαν δεκάδες αντάρτες στη δυτική Συρία, καθώς όπως ανακοίνωσε το SITE Intelligence Group, εντείνονται οι αιματηρές μάχες μεταξύ αντίπαλων ομάδων. Ένα παρακλάδι της οργάνωσης Τζουντ αλ Άκσα σκότωσε περισσότερα από 150 μέλη άλλων ομάδων των Σύρων ανταρτών στο χωριό Χαν Σεϊχούν στην επαρχία Ιντλίμπ.
 
Δεκάδες από τους εκτελεσθέντες ήταν μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, επεσήμανε το SITE, επικαλούμενο έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που πρόσκειται στην αλ Κάιντα. Στους υπόλοιπους περιλαμβάνονταν μέλη του συνασπισμού Ταχρίρ αλ Σαμ, στον οποίο συμμετέχει ο πρώην βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία Τζάμπχατ Φάτεχ αλ Σαμ. Η Τζουντ αλ Άκσα θεωρείται ότι πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος.
 
Οι μάχες μεταξύ της Τζουντ αλ Άκσα και της Ταχρίρ αλ Σαμ έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να σκοτωθούν. Οι συγκρούσεις αυτές έχουν περιπλέξει την κατάσταση στη δυτική Συρία.
 
Η Τζουντ αλ Άκσα και η Ταχρίρ αλ Σαμ πολεμούν επίσης εναντίον ομάδων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που υποστηρίζονται από το εξωτερικό. Τζιχαντιστικές ομάδες επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό επειδή έστειλε απεσταλμένους στις ειρηνευτικές συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα στο Καζακστάν. 
Sputnik
 

Δειτε Επισης

Κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην Ιταλία-Νεκρή 4χρονη, αγωνία για ένα ακόμη παιδί και μία μητέρα
Πυροβολισμοί στην Αλαμπάμα-Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες
Το Bayesian πιστεύεται πως έχει χρηματοκιβώτια με ευαίσθητα δεδομένα «που ενδιαφέρουν ξένες κυβερνήσεις»
Κατάρριψη 71 ρωσικών drones στη διάρκεια της νύχτας αναφέρει η Ουκρανία
Ναρκοπέδιο ο νότιος Λίβανος-Επικίνδυνη κλιμάκωση από Ισραήλ και Χεζμπολάχ
Νέες αποκαλύψεις για τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ-Οι αρχές απέτυχαν δύο φορές να τον «στριμώξουν»
Ραγδαία η άνοδος της Ακροδεξιάς στο Βρανδεμβούργο-Τι θα σημαίνει μια ήττα για SPD και Σολτς
Τα εξαφανισμένα παιδιά της Τουρκίας-Η υπόθεση της Ναρίν
Έφοδος Ισραηλινών στρατιωτών στο Al Jazeera της Δυτικής Όχθης-Διέταξαν σε ζωντανή μετάδοση κλείσιμο για 45 μέρες
Μπαράζ νυχτερινών επιθέσεων με 30 ρουκέτες από τον Λίβανο στο Ισραήλ