Επιχείρηση διαχείρισης της κρίσης από τα Ηνωμένα Έθνη

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό  Έσπεν Μπαρθ Έιντε επιχείρησε να αποτρέψει τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί από το να αποχωρήσει από τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, σύμφωνα με έγκυρες πηγές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποχώρησε ο Ακιντζί από τις συνομιλίες

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όταν ο κ. Ακιντζί αποχώρησε από το χώρο των συνομιλιών, ο κ. Έιντε κατέβαλε προσπάθεια όπως ο Τ/κ ηγέτης επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Αναστασιάδης: Να εγκαταλείψει τις αιτιάσεις ο Ακιντζί
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μ. Ακιντζί: Βγήκε από την αίθουσα κτυπώντας δυνατά την πόρτα ο Αναστασιάδης 

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Έιντε θα έχει συνάντηση στα κατεχόμενα σήμερα το απόγευμα με τον κ. Ακιντζί. Εν τω μεταξύ αναμένεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναγνώσει στους δημοσιογράφους γραπτή του δήλωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Αναστασιάδης: Θα προβώ σε γραπτή δήλωση, δεν θα πω τίποτα τώρα
 
 Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή διακοπής της σημερινής συνάντησης των δύο ηγετών βρίσκεται επιχείρηση διαχείρισης της κρίσης που έχει προκύψει, από τα Ηνωμένα Έθνη.
 
Τα Ηνωμένα Έθνη αναμένεται να εκδώσουν ανακοίνωση, αφού ακούσουν τι έχουν να πουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, ανέφερε έγκυρη πηγή των Η.Ε. στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων( ΚΥΠΕ).
 
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, εκνευρισμό στο Προεδρικό προκάλεσε πληροφόρηση που δόθηκε από τον εκπρόσωπο των Η.Ε. ότι διευθετήθηκε για σήμερα συνάντηση του Έσπεν Μπαρθ Έιντε με τον Νίκο Αναστασιάδη, αφού κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή.
 
Συναφώς, υπήρξε έντονη αντίδραση από πλευράς Κυβέρνησης, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε και σε έντονο ύφος να του εφιστά την προσοχή για τις πληροφορίες που τα Η.Ε. διαρρέουν.      
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητά επιτακτικά από τα Ηνωμένα Έθνη να ξεκαθαρίσουν με ανακοίνωσή τους ποιος αποχώρησε πραγματικά από τη σημερινή συνάντηση.
 
Πάντως, το απόγευμα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε αναμένεται να έχει ξεωριστές συναντήσεις, τόσο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και με τον Μουσταφά Ακιντζί.
 

Δειτε Επισης

Αξιωματούχοι ΗΠΑ εξήραν τον ηγετικό ρόλο Κύπρου για Γάζα-Τις επόμενες μέρες λειτουργεί η προβλήτα
Διμερείς σχέσεις-Κυπριακό στις επαφές Κόμπου στην Τασκένδη
Απαντούν στο ΕΛΑΜ για τα διαβατήρια στους μετανάστες ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ-«Αφελής και επικίνδυνη πρόταση»
Οικονομία και Κυπριακό συζήτησαν οι ηγεσίες ΑΚΕΛ-ΚΕΒΕ
Το μήνυμα ΠτΔ για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Σλοβάκου Πρωθυπουργού-«Βαθιά σοκαρισμένος»
Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος θα κερδίσει το στοίχημα για ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον
«Η Νάκμπα συνεχίζεται σε μία γενοκτονία, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται για εκτοπισμό»
«Εκβιασμός κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας η δήλωση Χεζμπολάχ για ροές Σύρων»
Νέα επίθεση Τατάρ σε Ολγκίν-Την κατηγορεί πως υπερέβη τα όρια της εντολής της
Επισκέφτηκε την περίκλειστη Αμμόχωστο ο Φασινό-«Να ξανακάνουμε το Βαρώσι μια ζωντανή πόλη»