Εργάτες σκότωσαν και μαγείρεψαν έναν ουρακοτάγκο στην Ινδονησία

Εργάτες σε μια φυτεία φοινικέλαιου στο Μπόρνεο της Ινδονησίας σκότωσαν, τεμάχισαν, μαγείρεψαν και έφαγαν έναν ουρακοτάγκο, ο οποίος ανήκει σε φυλή που κινδυνεύει με εξαφάνιση, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της χώρας και ακτιβιστές.
 
Συνολικά τρία άτομα έχουν συλληφθεί στην επαρχία Κάπουας Χούλου που βρίσκεται στο νησί Μπόρνεο της Ινδονησίας, ενώ επτά ακόμη ανακρίνονται ως μάρτυρες του συμβάντος, σύμφωνα με την αστυνομία.
 
Η έρευνα ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση από μέσα ενημέρωσης φωτογραφιών του ουρακοτάγκου, που σφαγιάστηκε επειδή εισέβαλε στη φυτεία.
Οι συλλήψεις έγιναν μετά τον εντοπισμό κοκάλων ουρακοτάγκου και αποξηραμένου κρέατος στη φυτεία, διευκρίνισε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Τζούκιμαν Σιτουμοράνγκ.
 
Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι «σκότωσαν έκοψαν, μαγείρεψαν και έφαγαν τον ουρακοτάγκο» στις 27 Ιανουαρίου, πρόσθεσε. Οι τρεις άνδρες κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε πέντε χρόνια φυλάκιση.
 
Το κέντρο προστασίας ουρακοτάγκων καταδίκασε την σφαγή του πιθηκοειδούς και ζήτησε από την αστυνομία να λάβει μέτρα κατά της εταιρείας που διαχειρίζεται τη φυτεία, καθώς και κατά των εργατών.
 
Καθώς οι εταιρείες τιμωρούν τους εργάτες όταν σημειώνονται ζημιές στις φυτείες, κατά μία έννοια τους ενθαρρύνουν να επιτίθενται στους ουρακοτάγκους, επεσήμανε ο Χάρντι Μπακτιαντόρο διευθυντής του κέντρου.
 
Η μεγάλη επέκταση των φυτειών για την παραγωγή φοινικέλαιου στο Μπόρνεο έχει μειώσει σημαντικά το φυσικό περιβάλλον των ουρακοτάγκων.
Η περιοχή που διαθέτουν έχει μειωθεί στο ήμισυ τα τελευταία 20 χρόνια και ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 50% τα τελευταία 60 χρόνια, σύμφωνα με το WWF.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην Ιταλία-Νεκρή 4χρονη, αγωνία για ένα ακόμη παιδί και μία μητέρα
Πυροβολισμοί στην Αλαμπάμα-Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες
Το Bayesian πιστεύεται πως έχει χρηματοκιβώτια με ευαίσθητα δεδομένα «που ενδιαφέρουν ξένες κυβερνήσεις»
Κατάρριψη 71 ρωσικών drones στη διάρκεια της νύχτας αναφέρει η Ουκρανία
Ναρκοπέδιο ο νότιος Λίβανος-Επικίνδυνη κλιμάκωση από Ισραήλ και Χεζμπολάχ
Νέες αποκαλύψεις για τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ-Οι αρχές απέτυχαν δύο φορές να τον «στριμώξουν»
Ραγδαία η άνοδος της Ακροδεξιάς στο Βρανδεμβούργο-Τι θα σημαίνει μια ήττα για SPD και Σολτς
Τα εξαφανισμένα παιδιά της Τουρκίας-Η υπόθεση της Ναρίν
Έφοδος Ισραηλινών στρατιωτών στο Al Jazeera της Δυτικής Όχθης-Διέταξαν σε ζωντανή μετάδοση κλείσιμο για 45 μέρες
Μπαράζ νυχτερινών επιθέσεων με 30 ρουκέτες από τον Λίβανο στο Ισραήλ