Η επίσημη είσοδος της Βασίλισσας του Καρναβαλιού

  Η επίσημη είσοδος της Βασίλισσας του Καρναβαλιού, στην πόλη σηματοδοτεί την έναρξη των ποικίλων εκδηλώσεων του δεκαημέρου, στην πόλη του κεφιού και της διασκέδασης. Από τις 7 το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, μετά την ...προθέρμανση της ημέρας οι χιλιάδες θιασώτες του Καρναβαλιού υποδέχτηκαν και χειροκρότησαν την φετινή βασίλισσα Μαρία Πιερή Συκοπετρίτου. Η αμφίεση της είναι εμπνευσμένη από «Το Βαθύ Μπλε της Μεσογείου», όπως κι όλος ο χρωματισμός κι η ατμόσφαιρα στην οποία θα πραγματοποιηθούν οι φετινές καρναβαλίστικες εκδηλώσεις.
Η βασίλισσα κυκλοφορεί πάνω σε ένα εντυπωσιακό άρμα, με θαλάσσιους κυματισμούς και τις βουτιές των δελφινιών.

Η Βασίλισσα στην πρώτη της πορεία στο κέντρο της πόλης συνοδεύεται από το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τη βασιλική οικογένεια, τη Χορωδία Μοντέρνοι Καιροί και τους Κανταδόρους Γιωργαλλέτου, τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, την ομάδα κρουστών Batukinio και τις Μαζορέττες Λεμεσού.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 7 από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, ακολουθώντας τη διαδρομή Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου, Καραϊσκάκη (Δημοτική Βιβλιοθήκη), Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη και με κατάληξη  στην Πλατεία Ηρώων. Εκεί, όπως κάθε χρόνο γίνεται το πρώτο «ξέσπασμα» των καρναβαλιστών, με τραγούδι και χορό με το συγκρότημα RITMO DI CARNAVAL.

Από τις στις 5 και 30 το απόγευμα βέβαια ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού και τις Μαζορέττες Λεμεσού, χορεύουν σε ρυθμούς καρναβαλιού, μετέχοντας στην πομπή από το Δημοτικό Μέγαρο, στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη το πρόγραμμα από το συγκρότημα Lime & Sol και την ομάδα κρουστών Batukiniο, μέχρι τη σκυτάλη να πάρουν οι καλλιτεχνικές ομάδες στο ξεφάντωμα της Πλατείας Ηρώων.
 

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει για τον τερματισμό των μέτρων στήριξης η Κυβέρνηση-«Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει»
Με κάθε λαμπρότητα τίμησε την ημέρα της Ανεξαρτησίας η Κύπρος (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός, μεμονωμένες βροχές στο μενού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Στέλνει πολυσέλιδο υπόμνημα σε ΠτΔ ο Μυλωνάς
Ανησυχούν για πυρκαγιές οι Κύπριοι, ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας
Έτοιμη η Εθνική Στρατηγική Μητρικού Θηλασμού-Στο 83% ο μεικτός θηλασμός το 2022
Η Κυβέρνηση να ισοζυγίσει επιπτώσεις από μη μηδενικού ΦΠΑ ζητεί ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ
Επιφυλάξεις στη Βουλή για τις καθολικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο