Aπέδρασε από τον «Λάκκο των Λεόντων» και πάει για πρόκριση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ BILBAO / ΣΙΜΟΣ ΠΑΦΙΤΗΣ
 

Αποτέλεσμα που του αφήνει ελπίδες για πρόκριση του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης πήρε ο ΑΠΟΕΛ στο Σαν Μαμές καθώς σκόραρε δύο τέρματα στην ήττα 3-2 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο για το πρώτο σκέλος της φάσης των «32» του Europa League.

Η αποστολή είναι χορηγημένη από τα ελαστικά «Hankook» επίσημο χορηγό του Γιουρόπα Λιγκ της εταιρείας «Καποδίστριας» που σας μεταφέρουν την ποιοτικότερη και ασφαλέστερη ενημέρωση από το Μπιλμπάο.

Έτσι, πλέον οι γαλαζοκίτρινοι έχουν δύσκολο έργο για ανατροπή των δεδομένων για πρόκρισή τους στην επόμενη φάση. Θα το παλέψουν στη ρεβάνς σε μία εβδομάδα (23/02) στο ΓΣΠ, αφού διατηρεί καλές ελπίδες μετά και τα δύο τέρματα που σκόραρε.
 
 
 
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν εμφανώς ανώτεροι και βρήκε σωρεία ευκαιριών για μεγαλύτερο σκορ. Ο ΑΠΟΕΛ όμως μπορούσε για καλύτερο σκορ αν αναλογιστούμε ότι το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων προήλθε από αμυντικό λάθος του Γιαμπερέ.
 
Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι από την αρχή αποδεικνύοντας ότι ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Απείλησε σε 2-3 περιπτώσεις την εστία του Βάτερμαν με καλύτερη ευκαιρία την κεφαλιά του Γουίλιαμ στο 18’.
 
Ο ΑΠΟΕΛ όμως κόντρα στη ροή του αγώνα μπόρεσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Στο 24’ ζήτησε πέναλτι για σπρώξιμο του Γεράι πάνω στον Σωτηρίου, ενώ στο 36’ πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν ο Βινίσιους έστειλε ωραία μπαλιά προς τον Εφραίμ ο οποίος με απίθανο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

 
Ο ΑΠΟΕΛ όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει για πολύ το υπέρ του προβάδισμα μιας και η απάντηση των Βάσκων ήταν άμεση, καθώς στο 38’ το σουτ του Γουίλιαμς αποκρούστηκε από τον Βάτερμαν αλλά στην επαναφορά ο Μπαλενθιάγκα έκανε νέο σουτ με την μπάλα να χτυπά στον Μερκή και να καταλήγει στα δίχτυα.

 
Οι Βάσκοι πήραν γερό προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο. Πρώτα στο 61’ ο Γιαμπερέ υπέπεσε σε σοβαρό λάθος, οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα που έφτασε στον Αντούριθ ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-1.
 
Στο 72’ οι Βάσκοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα όταν μετά από σέντρα του Γκαρθία, ο Γουίλιαμς με κεφαλιά έκανε το 3-1.
 
Ενδιάμεσα στα δύο γκολ ο ΑΠΟΕΛ είχε δοκάρι στο 67’ σε κεφαλιά του Ιγκόρ ντε Καμάργκο. Οι γαλαζοκίτρινοι προς το φινάλε αύξησαν τις πιθανότητες τους για πρόκριση, με τον Γιαννιώτα στο 89’ να χρίζεται σκόρερ και να κάνει το τελικό 3-2.
 

 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
 
Σκόρερ:
36’ Εφραίμ, 89’ Γιαννιώτας / 38’ αυτ. Μερκής, 61’ Αντούριθ, 72’ Γουίλιαμς
Κίτρινες: Λαπόρτ, Γκαρθία / Εφραίμ, Μερκής, Γιαννιώτας, Γιαμπερέ
Συνθέσεις:
Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ, Λαπόρτε, Μπενιάτ, Ιτουράσπε (57΄ Σαν Χοσέ), Μουνιάιν, Γουίλιαμς (78΄ Σουσαέτα), Ντε Μάρκος, Αντούριθ, Γκαρθία, Μπαλενθιάγκα (57΄ Λέκουε), Γεράι
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Γιαμπερέ, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο (60΄ Ντε Καμάργκο), Γιαννιώτας, Εφραίμ (73΄ Αλωνεύτης), Σωτηρίου (77΄ Αστίθ)