Έκρυθμη και πάλι η κατάσταση στο λιμάνι-Ζητά παραίτηση Δημητριάδη το ΑΚΕΛ

Στη λήψη δυναμικών μέτρων διαμαρτυρίας  προχωρούν και σήμερα οι μεταφορείς στο λιμάνι Λεμεσού, αφού «δοκιμάζονται» και πάλι στην ατέλειωτη ουρά της αναμονής για τις φορτοεκφορτώσεις εμπορευματοκιβωτίων.

Οι μεταφορείς, απέκοψαν, με τα αρθρωτά τους οχήματα, την είσοδο και έξοδο του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων της Eurogate

Αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεία των μεταφορέων τρέιλερ Α και της ΠΟΒΕΚ, μεταβαίνει στα γραφεία της εταιρείας για διαβούλευση.

Υπάρχει ο ισχυρισμός ότι από τα 11 μηχανήματα που συμφωνήθηκε ότι θα εργαζόταν σήμερα για την εξυπηρέτηση των μεταφορέων, μόνο τέσσερα τέθηκαν σε λειτουργία.

Ο Σύνδεσμος Μεταφορέων Α’, όπως πληροφορούμαστε, ζήτησε επείγουσα σύγκληση των εμπλεκομένων διαχειριστών, της αρμόδιας Αρχής και των επηρεαζόμενων από την δυσλειτουργία του λιμανιού για αναζήτηση λύσης στα προβλήματα που συνεχίζονται.

Ζητούν ακύρωση της ιδιωτικοποίησης οι ναυτιλιακοί πράκτορες

Ομάδα Ναυτιλιακών πρακτόρων αναμένεται να καταθέσει σήμερα αίτημα  στο Ανώτατο Δικαστήριο για ακύρωση, ή έστω αναστολή της εφαρμογής της Διοικητικής πράξης με την οποία μεταβιβάστηκε η διαχείριση του λιμανιού της Λεμεσού σε Ιδιωτικές Εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι αιτητές υποστηρίζουν πως από το περιεχόμενο της πράξης ανάθεσης, προκύπτουν θέματα νομιμότητας, λόγω ανατροπής κεκτημένων και των κανόνων λειτουργίας του ανταγωνισμού. 

Παραίτηση Υπουργού Μεταφορών ζητά το ΑΚΕΛ 

Την παραίτηση του Υπουργού Μεταφορών ζήτησε το ΑΚΕΛ δια του Κοινοβουλευτικού του Εκπροσώπου Γιώργου Λουκαϊδη.
Ο κ. Λουκαϊδης βρέθηκε το πρωί στο λιμάνι Λεμεσού όπου η κατάσταση παραμένει τεταμένη καθώς δεν γίνεται εξυπηρέτηση των μεταφορέων. Λίγο πριν τη μια έφτασε στο λιμάνι και ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης ο οποίος έχει συνομιλία με τους μεταφορείς.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ ανέφερε πως ο Υπουργός είχε χαρακτηρίσει ιστορική την πρώτη μέρα της έναρξης της ιδιωτικοποίησης, προσθέτοντας ότι αυτό που διαπιστώνουμε 3 εβδομάδες μετά είναι "μια ιστορία χάους".

"Έχει προκληθεί ένα μόνιμο έμφραγμα έκτοτε εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης , η ιδιωτικοποίηση έχει φέρει το χάος και αυτό που βιώνουμε το βιώνουμε γιατί έγινε και γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν σημαντικά κέρδη που ανήκαν στους Κύπριους πολίτες, σε κάποιους ιδιώτες", ανέφερε.

Διερωτόμαστε, πρόσθεσε, μετά από αυτή όλη αυτή την κατάσταση , κατα πόσο ο Υπουργός θα αναλάβει έμπρακτα την ευθύνη του.

"Διερωτόμαστε τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή για να δούμε παραίτηση του Υπουργού, διερωτόμαστε τι άλλο πρέπει να γίνει για να δούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρεμβαίνει ώστε  να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκαλέσει  η ιδιωτικοποίηση", ανέφερε.

Σε ερώτηση αν το ΑΚΕΛ ζητά ευθέως την παραίτηση του Υπουργού, ο κ. Λουκαϊδης απάντησε : "Νομίζω η δήλωσή μου ήταν σαφής και διερωτόμαστε τι άλλο πρέπει να γίνει για να παραιτηθεί".

Ανέφερε ακόμη απαντώντας σε άλλη ερώτηση ότι στάληκε επιστολή στον Γενικό Ελεγκτή γιατί προκύπτουν όπως είπε, και τεράστια ερωτήματα που παραπέμπουν σε πιθανά σκάνδαλα.

Ενημερωθήκαμε, είπε, από τον Υπουργό ότι τις γερανογέφυρες που παραχώρησε στην DP World, που έχει την ευθύνη του γενικού φορτίου, τις ενοικιάζει από αυτήν έναντι 1,75 εκ ευρώ  και τις παραχωρεί δωρεάν στην Eurogate.

Πρόσθεσε ότι υπήρξε ενημέρωση από την Έφορο Εσωτερικού Ελέγχου ότι τα μέγιστα κέρδη που μπορεί να υπάρξουν υπό κάποιες προϋποθέσεις σε 25 χρόνια θα είναι μόλις 600 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο Υπουργός, είπε, έκανε δηλώσεις και μιλούσε για 2 δις ευρώ κέρδη για το κράτος.

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει για τον τερματισμό των μέτρων στήριξης η Κυβέρνηση-«Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει»
Με κάθε λαμπρότητα τίμησε την ημέρα της Ανεξαρτησίας η Κύπρος (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός, μεμονωμένες βροχές στο μενού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Στέλνει πολυσέλιδο υπόμνημα σε ΠτΔ ο Μυλωνάς
Ανησυχούν για πυρκαγιές οι Κύπριοι, ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας
Έτοιμη η Εθνική Στρατηγική Μητρικού Θηλασμού-Στο 83% ο μεικτός θηλασμός το 2022
Η Κυβέρνηση να ισοζυγίσει επιπτώσεις από μη μηδενικού ΦΠΑ ζητεί ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ
Επιφυλάξεις στη Βουλή για τις καθολικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο