Kαταβολή αποζημιώσεων ζητούν οι μεταφορείς στο λιμάνι Λεμεσού

Αποφασισμένοι να παραμείνουν έξω από την είσοδο του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της εξυπηρέτησης τους από την εταιρεία δηλώνουν οι μεταφορείς, ο Σύνδεσμος των οποίων κατέθεσε πρόταση προς την Eurogate να καταβάλει αποζημίωση για το χρόνο καθυστέρησης του κάθε μεταφορέα.  
 
Στο λιμάνι αναμένεται το απόγευμα και ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης.   Η συνάντηση του Κεντρικού Οργανωτικού Γραμματέα της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκου Μουστάκα και των εκπροσώπων του Συνδέσμου Μεταφορέων Τρέιλερ Α,` με τη Διεύθυνση της εταιρείας, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη μια το μεσημέρι και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος τους, Γιώργος Χαραλάμπους, "λόγω της αδυναμίας της εταιρείας να παρέχει άψογη εξυπηρέτηση του λιμανιού της Κύπρου και όχι στο προσωπικό της λιμάνι, και εμείς μη έχοντας άλλη επιλογή, έχουμε υποβάλει αίτημα αποζημίωσης προς τα μέλη μας".  
 
Όπως εξήγησε, η πρόταση αναφέρει όπως ο κάθε μεταφορέας θα υπογράφει την ώρα εισόδου του στο τερματικό και μετά από το πέρας δυο ωρών, η εταιρεία οφείλει να τον αποζημιώνει με 50 ευρώ για κάθε επιπρόσθετη ώρα που θα αναμένει να εξυπηρετηθεί.   Αναμένουμε, συνέχισε, την απάντηση της εταιρείας, ενώ ερωτηθείς γιατί δεν εφαρμόστηκαν όσα συμφωνήθηκαν χθες βράδυ στη σύσκεψη με τον Υπουργό Μεταφορών, ο κ. Χαραλάμπους είπε πως τα συμφωνηθέντα εφαρμόστηκαν για μια περίπου ώρα το πρωί και ακολούθως "επήλθε το χάος γιατί δεν μας παρείχαν τον αριθμό μηχανημάτων που έπρεπε". 
 
 
 
"Αν είχαν συνεχώς τα 11 δηλωθέντα μηχανήματα για τα οχήματα μας, δεν θα ήταν αυτό το χάος και η εξυπηρέτηση θα ήταν σε υποφερτά πλαίσια", συμπλήρωσε.   Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μουστάκας διαμήνυσε πως αν δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση και δεν εξευρεθεί λύση "το λιμάνι δεν ανοίγει και οι αυτοκινητιστές δεν πρόκειται να φορτωθούν άλλα κόστη για αδυναμίες της εταιρείας".  
 
"Είναι εγκληματικό να επιμένουμε ότι οι αυτοκινητιστές θα πρέπει να συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό. Ή θα πρέπει η εταιρεία να δεσμευτεί εφόσον δεν φοβάται και θα μας δώσει υπηρεσία καλύτερη απ’ ότι υπήρχε με την Αρχή Λιμένων και τους αχθοφόρους, δηλαδή ότι θα εξυπηρετεί κάτω από τις δύο ώρες, είτε ας δεχτεί την πρόταση μας και να αναλάβει τις ευθύνες της", συμπλήρωσε.  
 
Ο κ. Μουστάκας είπε τέλος πως ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε πως θα βρίσκεται το απόγευμα ξανά στο λιμάνι για να συνομιλήσει με όλους τους εμπλεκομένους.  
 
 
Δηλώσεις έγιναν και από το Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη, ο οποίος βρέθηκε στο λιμάνι λίγο πριν τη μια το μεσημέρι και συνομίλησε με τους μεταφορείς, διαβεβαιώνοντας ότι " θα επιδιώξουμε να διαδραματίσουμε και εμείς το θεσμικό και πρέποντα ρόλο που μας αναλογεί". "Η κατάσταση στο λιμάνι είναι μία κατάσταση από την οποία ζημιώνουν όλοι", ανέφερε και πρόσθεσε ότι "όλοι πρέπει να επιδιώξουμε να βρεθεί μια λύση και είμαι σίγουρος ότι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς επιχειρούν να δώσουν κάποιες λύσεις".  
 
Ο κ. Νικολαϊδης εξέφρασε την ανησυχία του από την κατάσταση και υπογράμμισε πως "θα ασκήσουμε όση επιρροή και όση πίεση μπορούμε να ασκήσουμε προς όλες τις πλευρές, ενώ η παράκληση μας και η έκκληση μας είναι να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας και πνεύμα συναίνεσης".
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει για τον τερματισμό των μέτρων στήριξης η Κυβέρνηση-«Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει»
Με κάθε λαμπρότητα τίμησε την ημέρα της Ανεξαρτησίας η Κύπρος (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός, μεμονωμένες βροχές στο μενού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Στέλνει πολυσέλιδο υπόμνημα σε ΠτΔ ο Μυλωνάς
Ανησυχούν για πυρκαγιές οι Κύπριοι, ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας
Έτοιμη η Εθνική Στρατηγική Μητρικού Θηλασμού-Στο 83% ο μεικτός θηλασμός το 2022
Η Κυβέρνηση να ισοζυγίσει επιπτώσεις από μη μηδενικού ΦΠΑ ζητεί ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ
Επιφυλάξεις στη Βουλή για τις καθολικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο