Λύθηκε το πρόβλημα με το νερό στο ψυχιατρείο αλλά υπάρχουν κι άλλα

Το θέμα που παρουσιάστηκε με την έλλειψη ζεστού νερού στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας επιλύθηκε, είπε ο Διευθυντής των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Γιάννης Καλακούτας, σε σημερινές του δηλώσεις, μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Γιώργο Λιλλήκα.
 
Ο κ. Λιλλήκας, σε δηλώσεις του, είπε ότι επείγει η δημιουργία νέου σύγχρονου νοσοκομείου και η μεταφορά των ατόμων με νοητικά προβλήματα σε άλλο εξειδικευμένο χώρο, προσθέτοντας ότι μετά την ενημέρωση που είχανε από το διευθυντικό προσωπικό, διαπιστώνουν ότι οι ανάγκες είναι πολλές και σοβαρές και η πρώτη σοβαρή ανάγκη που τίθεται ενώπιον της πολιτείας είναι η δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου νοσοκομείου που να ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις και αντιλήψεις της ψυχιατρικής.
 
Ο Διευθυντής των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Γιάννης Καλακούτας, σε δηλώσεις του και ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ αν έχει επιλυθεί το πρόβλημα έλλειψης ζεστού νερού, είπε ότι έχει επιλυθεί το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι έστειλε και επιστολή στον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη αναφέροντας του το τι είχε συμβεί. Σημείωσε ότι είχε παρουσιαστεί πρόβλημα το μηχανοστάσιο, το οποίο επίλυσαν τα Δημόσια Έργα.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Καλακούτας είπε ότι αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας υπάρχουν 60 ασθενείς, σημειώνοντας παράλληλα ότι χρειάζεται να χτιστεί νέο Νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας αφού το υφιστάμενο ψυχιατρείο είναι από το 1964. Ερωτηθείς εξάλλου, αν υπάρχουν άτομα τα οποία δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, ο κ. Καλακούτας απάντησε καταφατικά.
 

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει για τον τερματισμό των μέτρων στήριξης η Κυβέρνηση-«Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει»
Με κάθε λαμπρότητα τίμησε την ημέρα της Ανεξαρτησίας η Κύπρος (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός, μεμονωμένες βροχές στο μενού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Στέλνει πολυσέλιδο υπόμνημα σε ΠτΔ ο Μυλωνάς
Ανησυχούν για πυρκαγιές οι Κύπριοι, ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας
Έτοιμη η Εθνική Στρατηγική Μητρικού Θηλασμού-Στο 83% ο μεικτός θηλασμός το 2022
Η Κυβέρνηση να ισοζυγίσει επιπτώσεις από μη μηδενικού ΦΠΑ ζητεί ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ
Επιφυλάξεις στη Βουλή για τις καθολικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο