Βαλβέρδε: «Θα φάμε τα μούτρα μας με τον ΑΠΟΕΛ αν...»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ BILBAO / ΣΙΜΟΣ ΠΑΦΙΤΗΣ
 
Απόλυτο σεβασμό και μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον ΑΠΟΕΛ εκφράστηκε ο τεχνικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ερνέστο Βαλβέρδε, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ.
 
 
Η αποστολή είναι χορηγημένη από τα ελαστικά «Hankook» επίσημο χορηγό του Γιουρόπα Λιγκ της εταιρείας «Καποδίστριας» που σας μεταφέρουν την ποιοτικότερη και ασφαλέστερη ενημέρωση από το Μπιλμπάο.
 
 
 
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ήταν παρών στη διάσκεψη του Ισπανού τεχνικού και σας μεταφέρει όλα όσα είπε.
 
«Έχουμε πολύ μεγάλη διάθεση για το Γιουρόπα Λιγκ και θέλουμε να προκριθούμε από αυτές τις αναμετρήσεις. Πέρσι είχαμε πολύ καλή πορεία και φέτος έχουμε φιλοδοξίες. Έχουμε μπροστά μας τον ΑΠΟΕΛ μια ομάδα πολύπλοκη. Διατηρούμε καλό επίπεδο εντός έδρας. Μας περιμένουν δύσκολα 180 λεπτά γιατί έχουμε απέναντι μας μια πολύ καλή ομάδα που είναι πολύ καλή στην έδρα της γι' αυτό θέλουμε να μην δεχθούμε γκολ εδώ στο "Σαν Μαμές"»

«Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι ο αντίπαλος θα σουτάρει από τα 30 μέτρα και θα βάλει γκολ στο "γάμα". Αλλά εμείς πρέπει να μαρκάρουμε όλους τους παίκτες καλά για να μην δεχθούμε γκολ. Αν συμβεί όμως αυτό (σ.σ. να δεχθεί γκολ) να έχουμε την ικανότητα να το ξεπεράσουμε».
 
Για το αν υπάρχει φαβορί: «Όχι, δεν είναι απλό ματς γιατί οι φίλαθλοι σκέφτονται ότι το ισπανικό πρωτάθλημα είναι καλύτερο από το κυπριακό. Δεν είναι έτσι δεν θεωρούμε τον εαυτό μας φαβορί. Αν το σκεφτείς αυτό θα φας τα μούτρα σου».
 
«Ξέρω από πείρα ότι στην Κύπρο είναι δύσκολο. Έπαιξα δύο φορές, μια ως παίκτης και μια ως προπονητής και δεν έβαλα γκολ. Είναι σκληρό το κοινό και θα μας περιμένουν δύσκολα»
 
«Ο ΑΠΟΕΛ έκανε καταπληκτική πρώτη φάση, τερμάτισε πρώτος στον όμιλο κάτι που εμείς δεν τα καταφέραμε. Ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε δύο παιχνίδια πολύ καλά και εδώ και στην Κύπρο».
 

 
Πως σχολιάζει το γεγονός πως ο Κρίστιανσεν δίνει τον τίτλο του φαβορί στην Αθλέτικ: «Εντάξει, εγώ δεν το βλέπω έτσι. Όλα θα αποδειχθούν στο γήπεδο» 
 
«Είδα όλα τα ματς του ΑΠΟΕΛ. Έχουν παίξει με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Κέρδισαν όλα τα εντός έδρας παιχνίδια και εκτός τον Ολυμπιακό που είναι πολύ δύσκολο. Είναι μια ομάδα που δεν θα καθίσει άμυνα. Στην Αθήνα πίεσαν πολύ τον Ολυμπιακό»
 
Για τον τρόπο παιχνιδιού του ΑΠΟΕΛ: «Είναι πολύ καλός μεσοεπιθετικά. Είναι ο Πιέρος Σωτηρίου ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που παίζει πολύ μαζί του ο ΑΠΟΕΛ, είναι σήμα κατατεθέν. Έχουν επίσης γρήγορους μεσοεπιθετικούς όπως ο Εφραίμ και ο Γιαννιώτας».
 
«Αυτό που φοβάμαι είναι μην εκτιμήσουμε όσο πρέπει την αξία του αντιπάλου μας. Θέλω τον κόσμο να ασκήσει πίεση στον αντίπαλο. Να δημιουργήσει καυτή ατμόσφαιρα γιατί ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός».