Έχω τον τρόπο να αντιδράσω

Έχω τον τρόπο ν` αντιδράσω, ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απαντώντας σε ερώτηση απόψε πώς θα αντιδράσει αν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θέσει το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος κατά την αυριανή τους συνάντηση, προσθέτοντας την ίδια ώρα ότι ήδη η γραπτή του δήλωση «ομιλεί αφ` εαυτής». Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε ερωτηθεί σχετικά στο περιθώριο της τελετής απονομής των Βραβείων Νεολαίας, στη Λεμεσό.
 
Ο Μουσταφά Ακιντζί μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε, δήλωσε πως θα προσέλθει στην αυριανή συνάντηση των ηγετών και θα εξηγήσει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τη σοβαρότητα του θέματος γιατί-όπως υποστηρίζει-στην απάντησή του ο κ. Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να καταλάβει τη βαρύτητα που έχει το θέμα αυτό για την τ/κ κοινότητα.
 
 
Ο Τ/κ  ηγέτης είχε πει προχθες, πως θα προσέλθει στη συνάντηση της Πέμπτης, με αποκλειστικό θέμα προς συζήτηση την απόφαση της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα. Ωστόσο, από κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίστηκε πως η δική μας πλευρά θα προσέλθει στην αυριανή συνάντηση για ουσιαστική συζήτηση κεφαλαίων.  
 
 
Από τ/κ πλευράς πάντως, όχι απλώς συντηρείται το κλίμα έντασης που δημιούργησε, αλλά και κορυφώνεται. Στο πλαίσιο αυτό, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί απέστειλε επιστολή στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, υποστηρίζοντας ότι αν η απόφαση της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα δεν ακυρωθεί, θα υπάρξει ένα σοβαρό πλήγμα στον αγώνα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο και ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα υποστεί μεγάλη ζημιά.
 
Στην επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο Μουσταφά Ακιντζί ζητά από τον ΟΗΕ να αναλάβει την πρωτοβουλία για την ακύρωση της απόφασης που λήφθηκε από την Βουλή.
 
 
 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα