Τρεις ανθοπώλες αποκαλύπτουν το… παρασκήνιο της "Γιορτής των Ερωτευμένων"

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου και οι ανθοπώλες έχουν την τιμητική τους αφού τα λουλούδια δικαίως πρωταγωνιστούν την ημέρα αυτή. Τρεις ανθοπώλες μίλησαν στο Ρεπόρτερ για την 14η Φεβρουαρίου, αποκαλύπτοντας το… παρασκήνιο της «γιορτής των ερωτευμένων».
 
Χριστάκης Παπαμιχαήλ- Salon Des Fleurs
«Για την σύζυγο 20 ευρώ λουλούδια για τον παράνομο δεσμό 200!»

«Προετοιμαζόμαστε εδώ και μέρες για την σημερινή ημέρα. Τα κόκκινα τριαντάφυλλα πρωταγωνιστούν στις συνθέσεις που προτιμούν οι πελάτες μας, με τις τουλίπες και τις ορχιδέες να ακολουθούν. Κάνω αυτή τη δουλειά πάνω από 40 χρόνια και αυτό που συνειδητοποίησα είναι πως κάθε Αγίου Βαλεντίνου πολλά ζευγάρια αντί να έρχονται πιο κοντά, καταλήγουν να χωρίζουν. Ένας από τους λόγους είναι ότι πολλά από τα λουλούδια που αποστέλλονται είναι ανώνυμα και αυτό σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί παγίδα, που ακολουθείται προκειμένου να ελέγξουν κάποιοι την αντίδραση του/της συντρόφου τους. Με αυτό τον τρόπο, καταλήγουν πολλές φορές και στο συμπέρασμα αν τους απατά ή όχι, πράττοντας αναλόγως. Οι παρεξηγήσεις δεν λείπουν ποτέ τέτοια μέρα. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, συνήθως από το μεσημέρι και μετά, οι περισσότεροι αναρωτιούνται ποιος είναι ο αποστολέας των λουλουδιών που έλαβαν, ζητώντας μάλιστα περιγραφές από εμάς. Εμείς φυσικά, δεν αποκαλύπτουμε ποτέ το παραμικρό, προστατεύοντας τον πελάτη μας. Υπάρχουν πελάτες που παραγγέλλουν δύο συνθέσεις, η μια μπορεί να κάνει 20 ευρώ και ο παραλήπτης να είναι η σύζυγός του και η άλλη 200 ευρώ και ο παραλήπτης να είναι μια άλλη γυναίκα. Έχει τύχει να παραγγείλει κάποιος και τρεις ανθοδέσμες που απευθύνονταν σε διαφορετικά πρόσωπα. Αν και δεν είναι δύσκολο να αντιληφθείς τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την αποστολή μιας ανθοδέσμης, εντούτοις, οφείλεις να είσαι διακριτικός και να κάνεις τη δουλειά σου. Έχει τύχει να αναλάβουμε εμείς να γράψουμε και την κάρτα που συνοδεύει τα λουλούδια, αν ο πελάτης δεν θέλει να αποκαλυφθεί ο γραφικός του χαρακτήρας. Μια χρονιά είχαμε και ένα περιστατικό όπου μια γυναίκα, θέλοντας να κάνει τον αδιάφορο σύζυγό της να ζηλέψει, έστειλε η ίδια λουλούδια στον εαυτό της. Είχαμε όμως και περίπτωση τρελά ερωτευμένου ο οποίος ήθελε κάθε μια ώρα να στέλνει λουλούδια σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση, εμείς κάνουμε μόνο τη δουλειά μας και χαιρόμαστε που ο κόσμος επιλέγει τα λουλούδια για να εκφράσει την αγάπη του. Όλα τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν».

Μαρία Κωνσταντίνου- Casa Di Fiori
«Άρχισαν και οι γυναίκες να στέλνουν λουλούδια»

«Ο κόσμος τιμά δεόντως την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ειδικά οι άντρες, αλλά τα τελευταία χρόνια και οι γυναίκες αγοράζουν λουλούδια για να προσφέρουν στον αγαπημένο τους. Στο ανθοπωλείο προετοιμαζόμαστε από μέρες πριν για τη γιορτή των ερωτευμένων, δε μένουμε την τελευταία στιγμή έτσι ώστε να εξυπηρετήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε εκείνους που θέλουν να προσφέρουν λουλούδια τη μέρα αυτή. Δημιουργούμε διάφορες συνθέσεις για όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια. Συνήθως οι περισσότεροι διαθέτουν 25-30 ευρώ αλλά έχουμε κάνει στο παρελθόν γι’ αυτή τη μέρα και σύνθεση με 200 τριαντάφυλλα αξίας 500 ευρώ. Σε ότι αφορά τα τριαντάφυλλα, η τιμή τη συγκεκριμένη μέρα σχεδόν διπλασιάζεται αλλά αυτό δεν είναι αποτρεπτικό για εκείνους που επιλέγουν να στείλουν λουλούδια. Το χρώμα λουλουδιών που πρωταγωνιστεί είναι φυσικά το κόκκινο, αν κάτι δεν είναι κόκκινο δε χτυπά στο μάτι. Οι περισσότεροι αγοράζουν οι ίδιοι τις ανθοδέσμες τους- τις προτιμούν αντί γλάστρες- αλλά υπάρχουν και εκείνοι που τους αρέσουν οι εκπλήξεις οπότε αναλαμβάνουμε εμείς να παραδώσουμε τα λουλούδια σε κάποιο γραφείο ή όπου αλλού θέλουν. Ευτυχώς φέτος η γιορτή είναι καθημερινή και όχι Κυριακή όπως πέρσι, που αρκετοί προτίμησαν να γιορτάσουν πηγαίνοντας κάποιο διήμερο με αποτέλεσμα τα πλείστα ανθοπωλεία να μην κάνουν τις επιθυμητές πωλήσεις λουλουδιών».
 
Αφροδίτη Ηρακλέους- Ανθοπωλείο Αφροδίτη
«Οι νέοι τριαντάφυλλα, οι παππούδες γαρύφαλλα»

«Όπως κάθε χρόνο, προετοιμαστήκαμε και φέτος για τη μέρα των Ερωτευμένων. Ελπίζω πως και φέτος θα είναι πολλοί οι ερωτευμένοι που θα θελήσουν να γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο προσφέροντας λουλούδια. Κάρτες με αφιερώσεις, μπουκέτα με λουλούδια, αρκουδάκια, απ’ όλα αγοράζουν εκείνη τη μέρα προκειμένου να δείξουν τον έρωτά τους. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα δεις και ένα νέο άντρα ή μια νέα γυναίκα να μπαίνει στο ανθοπωλείο και να ζητά μια όμορφη σύνθεση, θα δεις όμως και παππούδες να αγοράζουν λουλούδια για να προσφέρουν. Αρκετοί παππούδες παίρνουν ένα λουλούδι, κατά προτίμηση κόκκινο γαρύφαλλο, ίσως γιατί είναι πιο φθηνό από το τριαντάφυλλο. Στο δικό μου ανθοπωλείο το μάξιμουμ που θα διαθέσει κάποιος για λουλούδια τη μέρα αυτή είναι τα 50 ευρώ. Έχω ακούσει όμως και για συναδέλφους σε μεγαλύτερα και πιο κεντρικά ανθοπωλεία που μπορεί να φτιάξουν σύνθεση των 500 ευρώ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Εδώ μπορούμε να φτιάξουμε κάτι όμορφο με 2, 3, 10, 15, 20, 25 ευρώ. Συνήθως σ’ αυτές τις τιμές κυμαίνονται οι δημιουργίες που μας ζητάνε».  
 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έρευνες που έγιναν στο παρελθόν, κατέδειξαν ότι δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που καταλήγουν να τσακώνονται ή ακόμη και να χωρίζουν ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, αφού δεν κατάφεραν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών ο ένας του άλλου.

 
 
 

Δειτε Επισης

Συννεφιασμένος ο καιρός, μεμονωμένες βροχές στο μενού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Στέλνει πολυσέλιδο υπόμνημα σε ΠτΔ ο Μυλωνάς
Ανησυχούν για πυρκαγιές οι Κύπριοι, ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας
Έτοιμη η Εθνική Στρατηγική Μητρικού Θηλασμού-Στο 83% ο μεικτός θηλασμός το 2022
Η Κυβέρνηση να ισοζυγίσει επιπτώσεις από μη μηδενικού ΦΠΑ ζητεί ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ
Επιφυλάξεις στη Βουλή για τις καθολικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο
Αποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος σε Λάρνακα και Αμμόχωστο-Βλάβη σε εξοπλισμό του Συστήματος Μεταφοράς
Κάτω από 10 λεπτά οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας Ιούλιο και Αύγουστο