Κοινωνική Συμμαχία: Χωρίς καθυστέρηση εφαρμογή του ΓεΣΥ

Η Κοινωνική Συμμαχία για την εφαρμογή του ΓεΣΥ εκφράζει έντονη ανησυχία για τα συνεχόμενα και αυξανόμενα προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια και ζητά εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας χωρίς καθυστέρηση.

Οι οργανώσεις που συναποτελούν την κοινωνική συμμαχία για την εφαρμογή του ΓεΣΥ σε νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, στην ΠΕΟ, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις γύρω από την πορεία των συζητήσεων για την εφαρμογή του Σχεδίου.

Σε ανακοίνωση, καλούν την κυβέρνηση στα πλαίσια των μέτρων που εγκρίθηκαν κατά τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να προχωρήσει στην ενίσχυση και στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων και υπογραμμίζουν για ακόμα μια φορά την άμεση και επείγουσα ανάγκη της κοινωνίας για εφαρμογή του ΓεΣΥ στη βάση των αρχών που έχουν συμφωνηθεί από το 2001, προειδοποιώντας ότι περαιτέρω καθυστέρηση στην εισαγωγή του είναι σε βάρος της υγείας των απλών πολιτών.

Σημειώνουν, επίσης, την ανάγκη η Βουλή να ολοκληρώσει το ταχύτερο και εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων τη συζήτηση των ανοιχτών ζητημάτων που υπάρχουν, με στόχο τα νομοσχέδια της αυτονόμησης και του ΓεΣΥ να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατό στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Σ’ ό,τι αφορά τα ανοικτά ζητήματα των εισφορών και των συνεισφορών, οι οργανώσεις αναμένουν ότι οι ρυθμίσεις που θα αποφασιστούν θα είναι για τις μεν εισφορές στα πλαίσια των αναλογιών που συμφωνήθηκαν, για τις δε συμπληρωμές να είναι λογικές και όχι για την κάλυψη των ελλειμμάτων του ΓεΣΥ και να μην οδηγούν σε επιπρόσθετες εισφορές τις οποίες θα επιβαρύνονται δυσανάλογα αυτοί που έχουν περισσότερη ανάγκη τις υπηρεσίες υγείας (χρόνιοι ασθενείς, συνταξιούχοι κ.λπ). Σημειώνουν επίσης την ανάγκη με την εφαρμογή του ΓεΣΥ να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από την κυβέρνηση για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή στον τομέα της υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Αναθεωρούνται πρωτόκολλα μετά την απόδραση του Κομμωτή-«Στόχος να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στις Φυλακές»
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Οζ Καραχάν ο ένας εκ των συλληφθέντων στην παρέλαση
Πυκνή τροχαία κίνηση στο δρόμο Λεμεσού-Πλατρών λόγω της καθίζησης του οδοστρώματος
Ενεργούσε με οδηγίες και περίμενε εντολές ο 28χρονος που πιάστηκε με τα 80 κιλά ναρκωτικά (pics)
Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα στην στρατιωτική παρέλαση-Είχαν πανό με πολιτικό μήνυμα
Φωτογραφίες από τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στις αποσκευές 27χρονου στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Έφτασε στη Λάρνακα φορτωμένος με 24 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 27χρονο
Συννεφιασμένος ο καιρός, μεμονωμένες βροχές στο μενού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Αυτοί οι δρόμοι επηρεάζονται από την στρατιωτική παρέλαση-Τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας
Επεισοδιακή καταδίωξη 50χρονου με ρίψη πυροβολισμών-Παρέσυρε μοτοσικλετιστή, προσέκρουσε σε οχήματα