«Απελευθέρωσαν» το λιμάνι Λεμεσού και τον Υπουργό οι μεταφορείς

«Όμηρο» κρατούσαν με τον τρόπο τους τον Υπουργό Μεταφορών στο λιμάνι Λεμεσού, οι διαμαρτυρόμενοι μεταφορείς, μέχρι την υποβολή πρότασης που προσωρινά τουλάχιστον να έλυνε το πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων στις φορτοεκφορτώσεις που αντιμετώπιζαν οι επαγγελματίες οδηγοί των τρέιλερ.
 
 Ένταση από τους μεταφορείς στο λιμάνι Λεμεσού
 
Λίγο μετά τις 8 κοινοποιήθηκε η πρόταση, που μεταξύ άλλων προβλέπει την λειτουργία 11 μηχανημάτων για τις φορτοεκφορτώσεις, πέραν εκείνων που θα αναλαμβάνουν τα κενά εμπορευματοκιβώτια, την εξεύρεση νέου χώρου για τα εμπορευματοκιβώτια-ψυγεία, την λειτουργία τρίτης βάρδιας και την έναρξη εργασιών στο λιμάνι από τις 6 το πρωί.
 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταφορέων Α’ Γιώργος Χαραλάμπους δήλωσε ότι η πρόταση ικανοποιεί εν μέρει τους μεταφορείς και θα αποδειχτεί στην πράξη αν θα λύνει τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν οι μεταφορείς. Μετά την αποδοχή της υπουργικής πρότασης οι μεταφορείς έλυσαν την πολιορκία του λιμανιού αποσύροντας τα φορτηγά τους.
 
Σε έντονο κλίμα είχε αρχίσει στις 16:00 το απόγευμα  και ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ, στα γραφεία της Αρχής Λιμένων, η συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών, Μάριου Δημητριάδη, με την ΠΟΒΕΚ, το Σύνδεσμο Μεταφορέων Α` τρέιλερ, την ΑΛΚ και τη Διεύθυνση της διαχειρίστριας εταιρείας του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, Eurogate

Η σύσκεψη έγινε σε τεταμένο κλίμα, με τους μεταφορείς να ζητούν άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και που σχετίζονται με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξυπηρέτησή τους, ενώ όπως είχε λεχθεί στα ΜΜΕ, είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν εκεί μέχρι να λάβουν απαντήσεις που να τους ικανοποιούν.

Ομάδα μάλιστα μεταφορέων έχει αποκόψει και τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού, στο σημείο απ’ όπου θα εξέρχονταν  με το όχημά του ο Υπουργός Μεταφορών, ενώ αποκλεισμένη παραμένει από το πρωί, ως την λύση της διαμαρτυρίας, η δυτική είσοδος του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων της Eurogate.
 
 

Δειτε Επισης

Το διακύβευμα για τη νέα ηγεσία της Αστυνομίας-«Πρέπει να επικρατεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες»
Αναμένει στο ακουστικό η Λευκωσία για επίσημη ενημέρωση από ΗΕ για την ημερομηνία συνάντησης
Αναθεωρούνται πρωτόκολλα μετά την απόδραση του Κομμωτή-«Στόχος να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στις Φυλακές»
Το μήνυμα του ΠτΔ για την ημέρα ανεξαρτησίας-«Στόχος η ενίσχυση της υπόστασης της Δημοκρατίας»
Ενεργούσε με οδηγίες και περίμενε εντολές ο 28χρονος που πιάστηκε με τα 80 κιλά ναρκωτικά (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός, μεμονωμένες βροχές στο μενού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
LIVE: Στα ανατολικά προωθείται ο ισραηλινός στρατός-Πύραυλοι στο κεντρικό Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ
Το δικαίωμα παύσης Αρχηγού από ΠτΔ μέσα από δικαστικές αποφάσεις-Το ελεύθερο πεδίο και το κριτήριο της εικόνας
Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Στέλνει πολυσέλιδο υπόμνημα σε ΠτΔ ο Μυλωνάς
Έργα και Ημέραι του Στέλιου Παπαθεοδώρου-Από το Parody account, στην έξαρση του εγκλήματος και τις αποδράσεις