Εθνικό Συμβούλιο με φόντο Γενεύη 2 και ορίζοντα προεδρικών εκλογών

Με φόντο τη συνέχιση της Διάσκεψης για την Κύπρο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάρτη στη Γενεύη, συνέρχεται στις δέκα το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ζητήσει από όσο κόμματα διαφωνούν με την στρατηγική που εφαρμόζει στο Κυπριακό και εισηγούνται χάραξη νέας στρατηγικής, να καταθέσουν σήμερα γραπτώς τις προτάσεις τους προς την κατεύθυνση αυτή.
 
Με μεγάλη δόση «καχυποψίας» πάντως, και χωρίς να προσδοκούν σε ουσιαστική διαφοροποίηση της στρατηγικής του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό, αντιμετωπίζουν τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου την πρόσκληση Νίκου Αναστασιάδη να καταθέσουν γραπτώς τις εισηγήσεις τους κατά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.
 
Παρά το γεγονός αυτό, και παρόλο που όπως σημειώνουν, έχουν καταθέσει και στο παρελθόν συγκεκριμένες προτάσεις χωρίς να τύχουν ουσιαστικής ανταπόκρισης από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σκοπεύουν να επανακαταθέσουν επικαιροποιημένες τις εισηγήσεις τους, ευελπιστώντας πως τουλάχιστον αυτή τη φορά, όπως επισημαίνουν, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με προτάσεις, αλλά χωρίς προσδοκίες γι’ αλλαγή στρατηγικής ο ενδιάμεσος   
  
Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου πραγματοποιείται έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο κατά το οποίο οι τόνοι των κομματικών αντιπαραθέσεων ανέβηκαν ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2018.
 
Συγκεκριμένα, ομιλία του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου το περασμένο Σάββατο ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, θεωρήθηκε από Κυβέρνηση, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, σαν, ουσιαστικά, έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας.
 
Στο πλαίσιο αυτό, Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ έστρεψαν τα πυρά τους κατά του προέδρου του ΔΗΚΟ, με το ΑΚΕΛ να επικρίνει, πέραν του ηγέτη του ΔΗΚΟ, και το κυβερνητικό στρατόπεδο ότι μέσα από τις απαντήσεις του στο ΔΗΚΟ, δείχνει να πολιτεύεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «O Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ενδιαφέρεται για τις προεδρικές και όχι τις επόμενες γενιές»
 
 

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ