Ποινή φυλάκισης σε βιαστή με 8 χρόνια καθυστέρηση

Ποινή φυλάκισης 12 χρόνων επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λεμεσό σε 42χρονο Ρουμάνο, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για βιασμό δυο νεαρών γυναικών, που σημειώθηκαν το 2009 και το 2011 στη Λεμεσό.
 
Ο ίδιος, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε διεθνές και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, είχε συλληφθεί πέρσι στη Ρουμανία μετά από ταυτοποίηση με τη βοήθεια της βάσης δεδομένων γενετικού υλικού της Interpol - Europol και παραδόθηκε στις κυπριακές αρχές.
 
Ο πρώτος βιασμός σημειώθηκε στις 19 Μαΐου 2009 σε βάρος 17χρονης Αγγλοκύπριας, την οποία, ενώ περπατούσε στην οδό Ειρήνης, ο 42χρονος άρπαξε από το λαιμό και την οδήγησε σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης όπου τη βίασε.
 
Δυο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου 2011, ο 42χρονος επιτέθηκε σε 23χρονη Εσθονή, ενώ καθόταν σε παγκάκι στην περιοχή Εναερίου, ζητώντας τα χρήματα και το κινητό της τηλέφωνο, ενώ ακολούθως την οδήγησε στην παραλία όπου τη βίασε και εγκατέλειψε τη σκηνή αποσπώντας προσωπικά της αντικείμενα από τη τσάντα της.
 
Το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον 42χρονο ποινές φυλάκισης έξι χρόνων για κάθε βιασμό, οι οποίες είναι διαδοχικές. Του επιβλήθηκε επίσης ποινή φυλάκισης τριών χρόνων για την κατηγορία της ληστείας, η οποία συντρέχει.

Διαβάστε επίσης

Δειτε Επισης

Πάνω από 280 αδασμολόγητες κούτες τσιγάρων εντοπίστηκαν στην οικία στη Λευκωσία-Βρέθηκαν και ναρκωτικά
Το ύστατο χαίρε στον Χαράλαμπο Ζαχαρίου-Οδηγείται στην τελευταία του κατοικία
Βασική προτεραιότητα της Κύπρου η ενίσχυση των σχέσεων της ΕΕ με την Μέση Ανατολή
H Ουκρανία εξαπέλυσε νέα εισβολή στο Κουρσκ της Ρωσίας
Επέστρεψε στην εποχή του 2013 η κατάσταση με τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές-Πρωτιά για την Κύπρο στην ΕΕ
Ανάλωσαν την συνάντηση στην μουρμούρα Τατάρ για τους σφετεριστές-Εισέπραξε τρία «όχι» ο Πρόεδρος
Δεν πήγε καλά η συνάντηση για τα ΜΟΕ-«Η προσέγγιση γιαβάζ γιαβάζ δεν δουλεύει»
Υποψήφιοι στην ΕΔΕΚ Χαννίδης, Μυριάνθους και Μορφάκης-Αποφασίζει αργότερα για Ευσταθίου το κόμμα
Καίει τον βασικό ύποπτο η 47χρονη, της παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον Αργυρού-Είχαν πάει περίπατο θύμα και φερόμενος θύτης
Αστυνομικοί καταγγέλλουν... κουμπαροκρατία σε πειθαρχικά παραπτώματα