Μία ή άλλη, με… «πρωτάρη» τερματοφύλακα η Μπιλμπάο!

Χωρίς τον τερματοφύλακα, ο οποίος αγωνίστηκε στα 23 από τα 24 παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ από τις αρχές του 2015 ως τα τέλη του 2016, θα αντιμετωπίσει μεθαύριο τον ΑΠΟΕΛ η Μπιλμπάο! Κι αυτό, διότι ο βασικός πορτιέρε των Βάσκων στην Ευρώπη την τελευταία διετία αποχαιρέτισε το σύλλογο στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου!
Ο λόγος για τον Ιάγο Ερερίν, τον οποίο η Αθλέτικ παραχώρησε στη Λεγανές στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Από την περίοδο 2013/14 ο νυν 29χρονος ήταν ο τερματοφύλακας της Μπιλμπάο τόσο στο κύπελλο Ισπανίας όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ.
Ο Ερερίν υπεράσπισε την εστία των Βάσκων στη φάση των 16 της διοργάνωσης την περίοδο 2014/15, στον γ’ προκριματικό γύρο, στα πλέι οφ και στην πορεία ως τα προημιτελικά την περίοδο 2015/16 και στα πέντε πρώτα παιχνίδια στη φάση των ομίλων την τρέχουσα σεζόν. Συνολικά ο αποχωρήσας άσος ήταν ο τερματοφύλακας της Αθλέτικ σε 23 συναπτά παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ μέχρι την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ραπίντ Βιέννης στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων (08.12.2016), στην οποία απουσίασε λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Γκόρκα Ιραϊθόθ.
Για τον 35χρονο τερματοφύλακα, ο οποίος είναι αμφίβολος εν όψει ΑΠΟΕΛ ελέω γαστρεντερίτιδας, επανεμφανίστηκε τοιουτοτρόπως σε ευρωπαϊκό παιχνίδι έπειτα από τέσσερα χρόνια, καθώς η προηγούμενη συμμετοχή του ήταν στις 8 Νοεμβρίου 2012, στο εντός έδρας 2-3 από τη Λιόν, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο 22χρονος Κέπα Αριθαμπαλάγα, ο οποίος είναι τραυματίας, δεν έχει ούτε συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ, όπως άλλωστε και ο συνομήλικός του Άλεξ Ρεμίρο, ο οποίος τον Ιανουάριο επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Λεβάντε, αλλά και ο 19χρονος Ουνάι Σιμόν που αγωνίζεται στη β’ ομάδα της Μπιλμπάο.
Κατά συνέπεια είτε ο Ιραϊθόθ ξεπεράσει τη γαστρεντερίτιδα κι αγωνιστεί είτε όχι (οπότε θα παίξει ένας από τους Ρεμίρο και Σιμόν) η Αθλέτικ θα αγωνιστεί απέναντι στον ΑΠΟΕΛ με «πρώταρη» τερματοφύλακα, αφού ο βασικός της εδώ και μια διετία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αγωνίζεται εδώ και λίγες εβδομάδες στη Λεγανές.