Το 1ο παραδοσιακό Καρναβάλι στο Τρόοδος είναι γεγονός

Καρναβαλίστικη εκδήλωση που θα αναβιώνει τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, υπόσχεται να προσφέρει η κοινότητα Κακοπετριάς, η οποία οργανώνει το 1ο Παγκύπριο Παραδοσιακό Καρναβάλι, στις 18 Φεβρουαρίου (16:00).
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το κοινοτικό συμβούλιο Κακοπετριάς, σε συνεργασία με όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας, θα πραγματοποιήσουν φέτος ένα διαφορετικό καρναβάλι, αναπολώντας την αίγλη των καρναβαλιών των περασμένων χρόνων.
 
"Ο καθένας μπορεί να φορέσει ό,τι θέλει και ό,τι βρει μπροστά του, ακριβώς όπως έκαναν παλαιότερα, και να διασκεδάσει αναβιώνοντας έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας", αναφέρει η ανακοίνωση, καλώντας όλους, μικρούς και μεγάλους, να έρθουν το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου στην κοινότητα και να διασκεδάσουν με έναν παραδοσιακό τρόπο.
 
Στο χώρο της πλατείας του χωριού, προστίθεται, τα οργανωμένα σύνολα θα εγκαταστήσουν μικρά περίπτερα που θα πωλούν σαρακοστιανά εδέσματα (τσίκνες) μαζί με παραδοσιακές πίττες, πουρέκκια και άλλα ποτά του τόπου.
 
Επίσης, τα παιδιά της Ε` και Στ` τάξης του δημοτικού σχολείου Κακοπετριάς θα αναβιώσουν έθιμα της παράδοσης, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώνει με παραδοσιακά τραγούδια και μουσική, το Μουσικό Ωδείο Μαρίας Χαραλάμπους και η Βυζαντινή Χορωδία Εκκλησίας Αγίου Παντελεήμονα.
 
Οι  παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετέχουν στην εκδήλωση με παραδοσιακά τσατιστά.

Δειτε Επισης

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί στα Σεπόλια με τραυματία έναν 17χρονο
Κρεμλίνο: Θα εξετάσουμε την πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία, αλλά έχουμε τη δική μας θέση
Αγωγή €500.000 από Εθνική Πινακοθήκη στον Παπαδόπουλο-«Από μισό ευρώ να βάλουμε όλοι οι Χριστιανοί τα μαζέψαμε»
Το Kονκλάβιο εκ των έσω-Καρδινάλιος αποκαλύπτει τι συνέβαινε στην ψηφοφορία για τον Πάπα
Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι παραβίασε την εκεχειρία–Εκρήξεις ακούγονται στη Σριναγκάρ
Συνεχίζει να καταζητείται 39χρονος για απόπειρα φόνου στην Πάφο-Κατάφερε να διαφύγει σε καταδίωξη
Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών ο θάνατος της οικογένειας στο Ελληνικό-«Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών;»
Δεν προκύπτει κακόβουλη ενέργεια για την σπασμένη τζαμαρία στην Πινδάρου-Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας
Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως