Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο του Αμβούργου μετά την προσωρινή εκκένωση

 Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται το αεροδρόμιο του Αμβούργου το οποίο εκκενώθηκε προσωρινά νωρίτερα σήμερα μετά τη διαρροή μιας ουσίας που προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε περίπου 50 υπαλλήλους και επιβάτες.

Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε ότι οι πτήσεις εκτελούνται ξανά από τις 13.45 (τοπική ώρα). Ο ιστότοπος flightradar24.com που παρακολουθεί τις πτήσεις σε όλον τον κόσμο ανέφερε νωρίτερα ότι ορισμένα αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Αμβούργο άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν σε άλλα, γειτονικά αεροδρόμια.

Η πυροσβεστική υπηρεσία προσπαθεί να καθορίσει τι είδους ήταν η ουσία που προκάλεσε πανικό στο αεροδρόμιο και από πού προήλθε.

Η διαρροή σημειώθηκε στον χώρο ελέγχου των επιβατών και των αποσκευών τους. Όλοι οι επιβάτες οδηγήθηκαν έξω από το αεροδρόμιο αλλά τους επιτράπηκε να ξαναμπούν μέσα λίγη ώρα αργότερα.
 
 
"Μια άσχημη μυρωδιά απλώθηκε στον χώρο όπου ελέγχονται οι επιβάτες και οι χειραποσκευές τους", εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. "Ορισμένοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για ερεθισμό στα μάτια και δυσκολία στην αναπνοή", πρόσθεσε. Συνολικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 68 ασθενείς και οκτώ από αυτούς χρειάστηκε να μεταρφερθούν σε νοσοκομεία.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, μέσα στο αεροδρόμιο βρέθηκε μια άδεια φιάλη κάποιου ερεθιστικού αερίου που ίσως να ήταν σπρέι πιπεριού ή δακρυγόνο. Οι αρχές υποπτεύονται ότι το περιεχόμενο της φιάλης ψεκάστηκε σκόπιμα και απλώθηκε στον χώρο μέσω του συστήματος κλιματισμού.
Η πυροσβεστική πάντως αποκλείει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.
Λόγω του επεισοδίου αυτού, 13 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Αμβούργο οδηγήθηκαν σε άλλα, γειτονικά αεροδρόμια. Διακόπηκαν επίσης προσωρινά και τα δρομολόγια των τρένων από και προς το αεροδρόμιο της πόλης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Βία στα σχολεία και στελέχωση των ΚΙΕ θέτουν ενώπιον Χριστοδουλίδη οι καθηγητές
Ποιος είναι ο Μοχάμαντ Μοχμπέρ, ο υπηρεσιακός πρόεδρος του Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί
Νεκροί και επίσημα ο Πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν-Εικόνες από τη συντριβή του ελικοπτέρου
Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί
Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα-Νέα έκκληση Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός
Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Ραΐσι και ο ΥΠΕΞ στη συντριβή του ελικοπτέρου, σύμφωνα με τα Ιρανικά ΜΜΕ
Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ ενημερώνει Νετανιάχου για τη «δυνατότητα» συμφωνίας με Σ. Αραβία
Οι Χούθι εκτόξευσαν πύραυλο προς τον Κόλπο του Άντεν
Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε βοήθεια για έρευνες διάσωσης Ρέισι
Ενδείξεις πως δεν ενήργησε μόνος ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Φίτσο