Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο του Αμβούργου μετά την προσωρινή εκκένωση

 Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται το αεροδρόμιο του Αμβούργου το οποίο εκκενώθηκε προσωρινά νωρίτερα σήμερα μετά τη διαρροή μιας ουσίας που προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε περίπου 50 υπαλλήλους και επιβάτες.

Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε ότι οι πτήσεις εκτελούνται ξανά από τις 13.45 (τοπική ώρα). Ο ιστότοπος flightradar24.com που παρακολουθεί τις πτήσεις σε όλον τον κόσμο ανέφερε νωρίτερα ότι ορισμένα αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Αμβούργο άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν σε άλλα, γειτονικά αεροδρόμια.

Η πυροσβεστική υπηρεσία προσπαθεί να καθορίσει τι είδους ήταν η ουσία που προκάλεσε πανικό στο αεροδρόμιο και από πού προήλθε.

Η διαρροή σημειώθηκε στον χώρο ελέγχου των επιβατών και των αποσκευών τους. Όλοι οι επιβάτες οδηγήθηκαν έξω από το αεροδρόμιο αλλά τους επιτράπηκε να ξαναμπούν μέσα λίγη ώρα αργότερα.
 
 
"Μια άσχημη μυρωδιά απλώθηκε στον χώρο όπου ελέγχονται οι επιβάτες και οι χειραποσκευές τους", εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. "Ορισμένοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για ερεθισμό στα μάτια και δυσκολία στην αναπνοή", πρόσθεσε. Συνολικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 68 ασθενείς και οκτώ από αυτούς χρειάστηκε να μεταρφερθούν σε νοσοκομεία.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, μέσα στο αεροδρόμιο βρέθηκε μια άδεια φιάλη κάποιου ερεθιστικού αερίου που ίσως να ήταν σπρέι πιπεριού ή δακρυγόνο. Οι αρχές υποπτεύονται ότι το περιεχόμενο της φιάλης ψεκάστηκε σκόπιμα και απλώθηκε στον χώρο μέσω του συστήματος κλιματισμού.
Η πυροσβεστική πάντως αποκλείει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.
Λόγω του επεισοδίου αυτού, 13 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Αμβούργο οδηγήθηκαν σε άλλα, γειτονικά αεροδρόμια. Διακόπηκαν επίσης προσωρινά και τα δρομολόγια των τρένων από και προς το αεροδρόμιο της πόλης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Έσωσαν φοιτητή από το Φούτζι δύο φορές σε τέσσερις μέρες-Τη δεύτερη επειδή επέστρεψε για το... κινητό του
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία Ινδίας και Πακιστάν-«Αποφάσισαν πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»
Αντίποινα και 13 νεκροί από επιθέσεις ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν-Στα θύματα και ένα παιδί
Απόπειρα δολοφονίας του με αρσενικό αποκάλυψε ο Τούρκος ΥΠΕΞ
Μακρόν και Μερτς προειδοποιούν τη Ρωσία από το Κίεβο-«Θα υπάρξουν σκληρές κυρώσεις»
ΒΙΝΤΕΟ: Τοξικό νέφος χλωρίου στην Καταλονία–Έκκληση σε πάνω από 160.000 κατοίκους να μείνουν στο σπίτι
Ο Μακρόν ζήτησε τη διεξαγωγή άμεσων συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας
Δασκάλα στις ΗΠΑ κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικα αγόρια και καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση
Συνελήφθη ο δήμαρχος του Νιούαρκ-Διαμαρτυρόταν για τη λειτουργία κέντρου κράτησης μεταναστών
Τριμερής Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ στο τρένο προς το Κίεβο