Ασύμφορη ισοπαλία στις καθυστερήσεις (vid+pics)

Απίστευτη εξέλιξη είχε ο αγώνας στο Τσίρειο ανάμεσα στην ΑΕΛ και την ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία 1-1, να παίρνουν από έναν βαθμό και να χάνουν σημαντικό έδαφος στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης.
 
Μετά από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες (Δόξα, ΑΕΖ, ΑΠΟΕΛ) η ΑΕΚ ήταν κοντά στην επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα, όμως οι γαλαζοκίτρινοι τους άρπαξαν την μπουκιά μέσα από το στόμα.

 
Εννοείται ότι το αποτέλεσμα δεν βολεύει καμία ομάδα, μιας και η ΑΕΛ έμεινε πίσω πέντε βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ (56 βαθμούς) και η ΑΕΚ εφτά (είναι σε εξέλιξη ο αγώνας του Απόλλωνα που είναι κοντά– εδώ λεπτομέρειες).
 
 
Η ομάδα της Λάρνακας προσέχοντας περισσότερο την άμυνά της, κτύπησε σε κρίσιμο σημείο, καθώς ήταν η ΑΕΛ που πίεσε περισσότερο στα αρχικά στάδια του αγώνα, όμως στο 13’ ο Τριτσκόφσκι, μετά από φάουλ του Μπόλιεβιτς, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-0.
Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι περισσότερες μπαλιές προς την περιοχή της ΑΕΚ κατέληγαν στα χέρια του Γιωργαλλίδη. Η καλύτερη φάση ήταν στο 39’ όταν μετά από φάουλ του Πίτι, ο Τζούνιορ με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι.

 
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πάντα ήταν πιθανά. Το παιχνίδι ήταν ανοικτό, με τα δεδομένα να διαφοροποιούνται μετά το 73’ όταν αποβλήθηκε ο αμυντικός της ΑΕΚ, Μοϊσόφ, με δεύτετη κίτρινη κάρτα.


Ο Πάμπος Χριστοδούλου έριξε στον αγώνα επιθετικούς ποδοσφαιριστές και η πίεση της ΑΕΛ έφερε καρπούς στις καθυστερήσεις με τον Αρουαμπαρένα στο 90+1’ με κεφαλιά να κάνει το 1-1.

 

 

Μάλιστα, η ομάδα της Λεμεσού στο επόμενο λεπτό έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή όμως ο Γιωργαλλίδης εκτινάχθηκε και απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σασί.

 

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
90+1’ Αρουαμπαρένα, 13’Τριτσκόφσκι
Κίτρινες: Λαφράνς, Αρουαμπαρένα, Γιωργαλλίδης / Γκαρίδο, Φλοριάν
Κόκκινη: Μοϊσόφ (δεύτερη κίτρινη)
Συνθέσεις:
ΑΕΛ:
Ρομό, Τζούνιορ (78΄ Μπλάνκο), Νικολάου (70΄ Σαβανέ), Λαφράνς, Μέσκα, Αϊρόσα, Σάσι, Φορτούνα, Σοάρες (84΄ Γεωργιάδης), Πίτι, Αρουαμπαρένα
ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν (79΄ Τρουγιόλς), Τρισκόφσκι, Μπόλιεβιτς, Μουρίγιο, Γκαρίδο, Λαμπάν, Φλοριάν (86΄ Μυτίδης)