ΣΥΚΑΛΑ: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε και για την αποζημίωση των κουρεμένων στη Λαϊκή

 Την υπόσχεση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αποζημίωση των κουρεμένων καταθετών της Λαϊκής, υπενθυμίζει ο Σύνδεσμος Καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επέτειο, όπως αναφέρει, της δέσμευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά του κουρέματος καταθέσεων.

«Μετά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστρεψε από την Ευρώπη και μας ανακοίνωσε ότι έπρεπε να γίνει 'χρήσιμος αντί αρεστός', δικαιολογώντας το αδικαιολόγητο κούρεμα των αποταμιεύσεων των πολιτών του, προέβη σε διάγγελμα (25 Μαρτίου 2013) όπου με ένα ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ, υποσχέθηκε την αποζημίωση αυτών που έγιναν το ανάχωμα να διασωθεί το κράτος και το χρηματοπιστωτικό σύστημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΚΑΛΑ.

«Μέχρι στιγμής το μόνο που έγινε είναι η παροχή υπηκοότητας στους αλλοδαπούς κουρεμένους. Για τους Κυπρίους καμιά μνεία αποκατάστασης των δεδουλευμένων και φορολογημένων αποταμιεύσεων τους. Φορολόγησαν ακόμα και τα κουρεμένα ποσά!!! (μετά που τα κούρεψαν)», προστίθεται.

Σύμφωνα με τον ΣΥΚΑΛΑ, αντί της έντιμης τήρησης των δεσμεύσεων, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι Θεσμοί αλληλοκατηγορούνται, με την Εκτελεστική εξουσία να μέμφεται την προηγούμενη κυβέρνηση, την Βουλή, την Κεντρική Τράπεζα και το Eurogroup, και την Βουλή να μέμφεται τον Πρόεδρο και την Κεντρική τράπεζα. Η Κεντρική Τράπεζα δε, να μας λέει ότι οι αποφάσεις ήταν πολιτικές.

«Και το γαϊτανάκι και η κολοκυθιά να συνεχίζεται. Ακόμα και τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μηδαμινό ποσοστό σαν αρχική αποζημίωση, κατασπαράζονται και εξαφανίζονται και κανένας δεν είναι υπόλογος, ούτε και υπάρχουν συνέπειες και επιπτώσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συννεφιασμένος ο καιρός, μεμονωμένες βροχές στο μενού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
LIVE: Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ-Παραμένει περιορισμένη η εισβολή
Το δικαίωμα παύσης Αρχηγού από ΠτΔ μέσα από δικαστικές αποφάσεις-Το ελεύθερο πεδίο και το κριτήριο της εικόνας
Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Στέλνει πολυσέλιδο υπόμνημα σε ΠτΔ ο Μυλωνάς
Έργα και Ημέραι του Στέλιου Παπαθεοδώρου-Από το Parody account, στην έξαρση του εγκλήματος και τις αποδράσεις
Αναφορές για ισραηλινούς βομβαρδισμούς στα σύνορα και στη νότια Βηρυτό
Ανησυχούν για πυρκαγιές οι Κύπριοι, ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Κατασχέθηκαν 80 κιλά κάνναβη και χιλιάδες ευρώ-Χειροπέδες σε 28χρονο (pics)
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Προ των πυλών η επόμενη φάση του πολέμου-Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενη κλιμάκωση