Ιστορίες της Ευρώπης με ένα κλικ!

Το πρόγραμμα “Stories of Europe”, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία κι ενδιαφέροντα… ευρήματα. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την ΙΜΗ και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ και χρηματοδοτήθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. Στόχος του ήταν να συλλέξει και να παρουσιάσει -μέσω των κοινωνικών δικτύων- ιστορίες τόσο από πολίτες όσο και από επισκέπτες της Κύπρου.
 
Το πρόγραμμα “Stories of Europe” που ξεκίνησε το ταξίδι του τον Ιανουάριο του 2016 και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 2016. Περιείχε συνολικά 6 θεματικές ενότητες υπό τους τίτλους: “Raising Awareness”, “Studying Abroad”, “Consumer Rights”, “Cyprus through Foreign Eyes”, “Travel και Working Abroad”. Η συλλογή των φωτογραφιών και ιστοριών ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016, ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο συγκεντρώσαμε περισσότερες από 100 φωτογραφίες για όλες τις ενότητες. Στο τέλος κάθε θεματικής, οι 3 ιστορίες με την μεγαλύτερη απήχηση τιμήθηκαν σε μια όμορφα διοργανωμένη τελετή βράβευσης.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα στόχευε στο να ενθαρρύνει τη συζήτηση γύρω από το πώς οι πολιτικές μιας Ένωσης μπορούν να βοηθήσουν και να φέρουν πιο κοντά την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή κοινότητα. Για αυτό το λόγο, οι ιστορίες που δημοσιεύονται είναι γραμμένες στην ελληνική, τουρκική και αγγλική γλώσσα. Για την καλύτερη προώθηση του project, εκπρόσωποι του προγράμματος παρευρέθηκαν σε φεστιβάλ, ενημερωτικές ημερίδες για την Ευρώπη και εκδηλώσεις πανεπιστημίων.
Για να παρακολουθήσετε το video που ετοίμασε η ομάδα του “Stories of Europe” πατήστε εδώ!
Για να απολαύσετε κι εσείς τις ιστορίες από κοντά, επισκεφτείτε τις σελίδες του προγράμματος στο Facebook, twitter, Instagram και Tumblr, πληκτρολογώντας: Stories of Europe ή #SoE.
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια