Στην Άγκυρα ο Γκουτέρες για συναντήσεις με τον Ερντογάν και τον Γιλντιρίμ

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αναχώρησε, χθες βράδυ, από τη Νέα Υόρκη για πολυήμερη περιοδεία, μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, με πρώτο σταθμό την Κωνσταντινούπολη, όπου θα αφιχθεί σήμερα και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει γραπτό σημείωμα από το γραφείο του εκπροσώπου του κ. Γκουτέρες.
 
Στη συνέχεια ο ΓΓ του ΟΗΕ θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα, το Ομάν, το Κατάρ και την Αίγυπτο, «ως πρώτο μέρος των επισκέψεών του στην περιοχή». Σε όλες τις χώρες θα συναντηθεί με τους ηγέτες και μέλη των κυβερνήσεών τους.
 
«Στη διάρκεια αυτής της περιοδείας στην περιοχή, ο ΓΓ αναμένεται να συζητήσει αριθμό θεμάτων περιφερειακού και παγκοσμίου ενδιαφέροντος», γράφει το σημείωμα.
 
Από την Αίγυπτο θα μεταβεί στη Βόννη για την Υπουργική Διάσκεψη των G20, κατά την οποία ο κ. Γκουτέρες «θα εστιαστεί στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και θα τονίσει την ανάγκη της οικοδόμησης εκ νέου της εμπιστοσύνης προς τη διεθνή κοινότητα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι πιεστικές προκλήσεις στην ειρήνη και την ασφάλεια».
 
Στη συνέχεια ξο ΓΓ του ΟΗΕ θα μεταβεί στο Μόναχο για να συμμετάσχει στην ετήσια διάσκεψη για την Ασφάλεια.
 
«Ο ΓΓ θα τονίσει την ανάγκη για ένταση στη διπλωματία για την ειρήνη, μεγαλύτερη προσοχή στην πρόληψη των συγκρούσεων και  ισχυρότερη δέσμευση στην πολυμερή διπλωματία. Θα αναπτύξει επίσης ένα εύρος μεταρρυθμίσεων που έχει θέσει σε κίνηση και που στοχεύουν στη διασφάλιση ότι τα Ηνωμένα 'Εθνη εργάζονται αποτελεσματικά για να βοηθήσουν χώρες να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη, να γεφυρώνουν χάσματα και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της κατακερματισμένης διεθνούς τάξης», αναφέρεται στο σημείωμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί στα Σεπόλια με τραυματία έναν 17χρονο
Αγωγή €500.000 από Εθνική Πινακοθήκη στον Παπαδόπουλο-«Από μισό ευρώ να βάλουμε όλοι οι Χριστιανοί τα μαζέψαμε»
Το Kονκλάβιο εκ των έσω-Καρδινάλιος αποκαλύπτει τι συνέβαινε στην ψηφοφορία για τον Πάπα
Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι παραβίασε την εκεχειρία–Εκρήξεις ακούγονται στη Σριναγκάρ
Συνεχίζει να καταζητείται 39χρονος για απόπειρα φόνου στην Πάφο-Κατάφερε να διαφύγει σε καταδίωξη
Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών ο θάνατος της οικογένειας στο Ελληνικό-«Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών;»
Δεν προκύπτει κακόβουλη ενέργεια για την σπασμένη τζαμαρία στην Πινδάρου-Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας
Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως
Στη σημασία της Ευρώπης και στο μέλλον των νέων εστίασαν Χριστοδουλίδης και Μέτσολα