Ο «αυτοκράτορας» της Ομόνοιας που δέχθηκε μόλις μια κίτρινη

- «Κλείτο, παίζεις καλά, παίζεις δυνατά αλλά κτύπα του λίγο είναι νευρικός και θα τον βγάλεις εκτός εαυτού».
 
- «Όχι κόουτς, βρες άλλον».
 
Τον πιο πάνω διάλογο εκμυστηρεύτηκε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ο Κλείτος Ερωτοκρίτου. Προπονητής του στην Ομόνοια τον είχε παροτρύνει να παίξει «βρώμικα», όμως ο ίδιος αν και μόλις 18 χρόνων αρνήθηκε!
 
Ο «αυτοκράτορας» της Ομόνοιας που με το ήθος και την αγωνιστική του αξία κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση ολόκληρου του φίλαθλου κοινού της Κύπρου.
 
Η ΟΥΕΦΑ συμπεριέλαβε τον μεγάλο αρχηγό του ΑΠΟΕΛ, Γιάννο Ιωάννου στη λίστα με τους τζέντλεμαν των ευρωπαϊκών γηπέδων, καθώς δέχθηκε μόλις τρεις κίτρινες κάρτες σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική του καριέρα.
 
Τα λόγια είναι περιττά για τον «Μr Goal» του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος με 264 τέρματα είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών για τους «γαλαζοκίτρινους», ενώ κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως με το ήθος και την συμπεριφορά του στα γήπεδα κέρδισε τον σεβασμό ολόκληρης της Κύπρου.
 
Στη λίστα της ΟΥΕΦΑ θα έπρεπε να συμπεριληφθεί και ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής της Ομόνοιας και της Εθνικής Κύπρου από το 1973 μέχρι το 1986, Κλείτος Ερωτοκρίτου. Από τους κορυφαίους αμυντικούς που ανέδειξε ποτέ το κυπριακό ποδόσφαιρο αλλά κυρίως ΑΝΘΡΩΠΟΣ με αξίες και ιδανικά. Παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν στο κέντρο της άμυνας δέχθηκε μόλις μια κίτρινη κάρτα σε όλη του την καριέρα. Η αναγνώριση προς το πρόσωπο του καθολική, ανεξαρτήτου ομαδικών πεποιθήσεων.
 
«Το τι έζησα ποδοσφαιρικά για εμένα δεν εξαργυρώνεται με τίποτα. Παίζοντας ως κεντρικός αμυντικός για 11 χρόνια, είχα στην καριέρα μου μόνο μια κίτρινη κάρτα και αυτή τη δέχθηκα σε ηλικία 18 χρόνων», ανέφερε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ο Κλείτος Ερωτοκρίτου.
 
-Πώς γίνεται αυτό; Είναι αφύσικο για αμυντικό…
«Γίνεται τα πάντα γίνονται, αρκεί να θέλει ο άνθρωπος. Βέβαια, είναι και θέμα χαρακτήρα, το πόσο μπορείς να συγκρατηθείς»