Οργανώσεις και πολίτες ζήτησαν υπερψήφιση του νόμου για το κάπνισμα

Εκδήλωση υποστήριξης της ψήφισης του νομοσχεδίου περί προστασίας της υγείας (έλεγχος καπνίσματος), το οποίο οδηγείται σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, πραγματοποίησαν σήμερα οι Οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών, έξω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
 
Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση τα μέλη της Κοινωνία των Πολιτών καλούν τους βουλευτές να ψηφίσουν άμεσα το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας για το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών.
 
Σε κοινή διακήρυξή τους, την οποία προσυπογράφουν πολλοί σύνδεσμοι ασθενών, οργανώσεις υγείας και αποτροπής του καπνίσματος, τα μέλη της Κοινωνίας Πολιτών δηλώνουν πως “η υγεία δεν είναι υπό διαπραγμάτευση μέσω τροπολογιών”, προσθέτοντας ότι η προστασία της δημοσίας υγείας είναι υπό την ευθύνη των εκπροσώπων του λαού.
 
Στη διακήρυξή τους τα μέλη της κοινωνίας πολιτών εκφράζουν την ανησυχία τους για τις “μέχρι σήμερα μεθοδεύσεις, οι οποίες με διάφορες τροπολογίες κουτσουρεύουν το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας.
 
“Έντιμοι κύριοι βουλευτές καλείστε με απόλυτο κριτήριο το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών να ψηφίσετε το νομοσχέδιο ως έχει τώρα. Παιδιά, γονείς, έφηβοι, στρατιώτες, άτομα υγιή και ασθενείς όλων των ηλικιών, άνεργοι και εργαζόμενοι, όλοι μας βασιζόμαστε στην κρίση σας. Ψηφίστε υπέρ της υγείας μας, όχι υπέρ των συμφερόντων των καπνοβιομηχανιών”, διακηρύττουν τα μέλη της κοινωνίας πολιτών.
 
Αναφέρουν, τέλος, ότι η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους, ανοικτούς και κλειστούς, αποτελεί το ουσιαστικότερο μέτρο πρόληψης το καπνίσματος και είναι επιβεβλημένη.
 

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα