ΑΕΚ: Αλίμονο αν δεχτεί γκολ…

Στο μεθαυριανό παιχνίδι με την ΑΕΛ στο «Τσίρειο» η ΑΕΚ θα βρεθεί σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση -βαθμολογικά και αγωνιστικά. Έχοντας υποχωρήσει για πρώτη φορά μετά την τέταρτη αγωνιστική (σ.σ. μετά το πέρας της όλες οι ομάδες είχαν τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών) στην τέταρτη θέση η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιακέθ γνωρίζει ότι ακόμη και η ισοπαλία έχει ως μοναδικό κέρδος την αποτροπή του πρόωρου εκτροχιασμού της από την κούρσα του τίτλου. Όλες οι υπόλοιπες παράμετροι (απόσταση από τους προπορευόμενους και τους διώκτες, ψυχολογία, δυναμική κ.ο.κ.) θα χειροτερεύσουν.
Σε αυτό το «δίχως αύριο» ντέρμπι οι Λαρνακείς θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην τρέχουσα περίοδο δίχως τέσσερις βασικές μονάδες: τον τιμωρημένο Ορτίθ και τους τραυματίες Μίνιο, Τέτε και Τομάς. Ορτίθ και Τέτε είναι βασικές επιλογές για τα άκρα σε όλα τα συστήματα του Ιδιακέθ (4-1-4-1, 4-2-3-1, 3-5-2) και επωμίζονται μεγάλο μέρος του δημιουργικού παιχνιδιού. Αν οι Τρουγιόλς, Μιντίκκκης (δεξιά) και Γαρίδο, Χαραλάμπους (αριστερά) μπορούν να συνεισφέρουν στον ίδιο βαθμό, είναι το πρώτο «καυτό» ερώτημα εν όψει ΑΕΛ.
Ο Γιωργαλλίδης, από την άλλη, είναι μια δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση για το τέρμα, ενώ σαφέστατα υπερτερεί σε παραστάσεις και εμπειρία σε επίπεδο πρωταθλητισμού έναντι του Μίνιο. Το ζήτημα είναι ο βαθμός δεσίματός του με την άμυνα, καθώς στο τρέχον πρωτάθλημα μετρά μόλις τρεις συμμετοχές.
Για τον Τομάς, τέλος, υπάρχει το επιχείρημα πως απουσιάζει ήδη εδώ και 15 παιχνίδια, συνεπώς η ομάδα έχει προσαρμοστεί στην απουσία του. Υπάρχει όμως και αντεπιχειρήματα: πρώτον, με τον Καταλανό μεσοεπιθετικό η ΑΕΚ είχε μέσο όρο 2,5 τερμάτων στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές, χωρίς αυτόν μόλις 1,2 ανά παιχνίδι. Δεύτερον, με τον Καταλανό παρόντα οι Λαρνακείς νικούσαν και στους αγώνες, στους οποίους παραβιαζόταν η εστία τους. Εν τη απουσία του αυτό συνέβη μόνον στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΛ (2-1), αλλά έκτοτε δεν έχουν νίκη σε έξι αγώνες, στους οποίους δέχτηκαν γκολ (Ομόνοια 1-2, Δόξα 1-1, Απόλλων 1-3, Άρης 1-1, ΑΕΖ 1-1, ΑΠΟΕΛ 1-1).