Σε ανθρωποκτονία εξελίχθηκε απόπειρα φόνου στη Λεμεσό

Έχασε τη μάχη με τη ζωή 37χρονος Λετονός που εντοπίστηκε αιμόφυρτος στις 13 Ιουλίου του 2016 σε ανοιχτό χώρο κοντά στο Κ Cineplex στην περιοχή Μουτταγιάκας στη Λεμεσό.

Ο 37χρονος ήταν μόνιμος κάτοικος Κύπρου θεάθηκε από πολίτη να κάθεται ακίνητος σε παγκάκι το βράδυ, ενώ ο ίδιος πολίτης τον είδε τον εντόπισε λιπόθυμο στο ίδιο σημείο και βαριά τραυματισμένο.

Ο άτυχος 37χρονος άφησε τη τελευταία του πνοή το μεσημέρι και ως εκ τούτου η Αστυνομία αναμένεται να κατηγορήσει τους τρεις δράστες που βρίσκονται ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές για ανθρωποκτονία αντικαθιστώντας το αδίκημα της απόπειρας φόνου.

Ο άτυχος 37χρονος το βράδυ της 12ης Ιουλίου επισκέφθηκε το σπίτι του ενός εκ των υπόπτων για να του επιστρέψει 60 ευρώ που του χρωστούσε.

Ο ύποπτος αναφέρει στην κατάθεση του πως ήταν μόνος του στην οικία και απλά πήρε τα χρήματα από τον 37χρονο και τον αποχαιρέτησε, ισχυρισμός που καταρρίπτεται από την κατάθεση μάρτυρα, ο οποίος υποστηρίζει ότι βρισκόταν μαζί με τον δεύτερο ύποπτο στο σπίτι του πρώτου υπόπτου για να γιορτάσουν τα γενέθλια του και έπιναν αλκοολούχα ποτά μαζί με τέταρτο πρόσωπο που δεν γνώριζε και του οποίου τα χαρακτηριστικά και τα ρούχα που φορούσε ομοιάζουν με αυτά του θύματος. Ισχυρίζεται επίσης ότι αναχώρησε πρώτος από το χώρο και δεν γνωρίζει τι επακολούθησε, ενώ εξέφρασε άγνοια για κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν σε κοντό παντελονάκι που φορούσε.

Εντελώς διαφορετική εκδοχή έδωσε ο δεύτερος ύποπτος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν ήταν στο σπίτι του πρώτου υπόπτου και ότι εδώ και δυο μέρες απουσίαζε από το γειτονικό σπίτι όπου διαμένει, γιατί τον φιλοξενούσε ένα φιλικό του πρόσωπο, το οποίο δεν κατονομάζει.

Ανέφερε δε ότι γνώριζε πως το θύμα χρωστούσε χρήματα στον 37χρονο και ότι πριν τρεις μέρες είχαν όλοι συναντηθεί στην οικία του πρώτου υπόπτου, όπου ο Λετονός είχε δώσει υπόσχεση να ξοφλήσει το χρέος του.

Η Αστυνομία εντόπισε επίσης κηλίδες αίματος και σε δυο χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, τα οποία όπως ανέφερε ο πρώτος ύποπτος αποτελούν μέρος των χρημάτων που του επέστρεψε το θύμα, ενώ ίχνη αίματος εντοπίστηκαν και στις πατούσες του.
 

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος σε παραλία της Πάφου
Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της
Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια