Συνέδριο «Συμμετοχή των Πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ διοργανώνει, μέσω του προγράμματος Empowering Citizens of Small Member States, συνέδριο με θέμα «Συμμετοχή των Πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση», στις 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 09:00.

Το συνέδριο, θα διεξαχθεί στα Αγγλικά, και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο The Classic στη Λευκωσία. Στόχος του, η  διερεύνηση τρόπων  με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκπρόσωποι από Οργανώσεις  της Κοινωνίας των Πολιτών θα παρουσιάσουν τις δικές τους εμπειρίες  μέσα από την εμπλοκή τους σε δράσεις και εκστρατείες σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπρόσθετα, οι εταίροι του προγράμματος από Κύπρο, Εσθονία και Μάλτα, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα συναντήσεων που είχαν με πολίτες στις χώρες τους. Οι συναντήσεις είχαν ως στόχο να εξετάσουν τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί και να βελτιωθεί η συμμετοχή των πολιτών στην ΕΕ.

Το θέμα του πρώτου πάνελ  θα έχει  τίτλο «Η Εμπλοκή των Πολιτών και των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών στην ΕΕ», και οι ομιλητές θα είναι, η Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κα. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, η Υπεύθυνη Προγραμμάτων των Φίλων της Γης Κύπρου κα. Νατάσα Ιωάννου και μέλος του Δ.Σ. του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού κα. Ήβη Μιλτιάδου .

Το θέμα «Εθνικές Εισηγήσεις Πολιτών», θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί από την κα. Ελένη Μιχαήλ, εκ μέρους του Κέντρου Στήριξης ΜΚΟ, τον κ. Joosep Tiks εκ μέρους του οργανισμού ESTYES, με έδρα την Εσθονία, και από την κα. Maria Di Domenico από τον οργανισμό Kopin, με έδρα τη Μάλτα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Μαριλένα Κυριάκου στο 22875099 ή στο marilena@ngo-sc.org .
 

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια