Βαρύς ο πέλεκυς για τον αστυνομικό που μετέφερε ναρκωτικά – Την γλίτωσε η σύζυγος

Ποινή φυλάκισης 12 χρόνων επιβλήθηκε σήμερα από το Κακουργιοδικείο στη Λεμεσό, στον 33χρονο ελληνοκύπριο, αστυνομικό στις Βρετανικές Βάσεις και τον 40χρονο συνεργάτη του, από την αποθήκη του οποίου «βγήκε» η μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών που θα παραλάμβανε.
 
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν 18 μήνες, μετά από επιχείρηση της ΥΚΑΝ στο Σούνι της Επαρχίας Λεμεσού. Συνολικά κατασχέθηκαν 26 κιλά διαφόρων ειδών ναρκωτικά. Η σύζυγος του 33χρονου καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή, όταν στην κατοικία τους εντοπίστηκε ρητίνη κάνναβης, βάρους 480 γραμμαρίων.
 
Το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη στην επιβολή της ποινής για την 32χρονη το γεγονός πως είναι μητέρα βρέφους, το οποίο θα στερείτο και τους δύο γονείς του μετά την φυλάκιση του πατέρα του. Θα πρέπει να σημειωθεί πως τον Αύγουστο του 2015 επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 11 χρόνων στον 32χρονο, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητο του τη μεγάλη ποσότητα της κάνναβης.
 
Ο 32χρονος, που εργαζόταν στις υγειονομικές υπηρεσίες των Βρετανικών Βάσεων, παραδέχθηκε ενοχή σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.   Στις 14 Μάιου του 2015 είχαν κατασχεθεί συνολικά 22 κιλά 100 γραμμάρια κάνναβης , 1 κιλό 340 γραμμάρια ρητίνη κάνναβης και 1 κιλό 160 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης τύπου crystal ice.
 
Η επιχείρηση οργανώθηκε μετά από πληροφορία της ΥΚΑΝ ότι δύο άτομα από τη Λεμεσό θα παραλάμβαναν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών για να τη μεταφέρουν στην οικία 33χρονου, με σκοπό να την προμηθεύσουν αργότερα σε άλλα άτομα.                                
 
Η ΥΚΑΝ έθεσε σε παρακολούθηση τον δρόμο που οδηγεί στο Σούνι, όπου διαμένει ο 33χρονος. Κάποια στιγμή, έγινε αντιληπτός ο 32χρονος αδερφός του να κατευθύνεται προς το συγκεκριμένο χωριό και τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση από μέλη της ΥΚΑΝ, τα οποία τον ακολούθησαν μέχρι το σπίτι του 33χρονου. Μόλις αντιλήφθηκε ο ύποπτος, τα περιπολικά της ΥΚΑΝ εκκίνησε το όχημά του και με ιλιγγιώδη ταχύτητα το οδήγησε προς το μέρος τους.                                                  
 
Στην προσπάθειά του να διαφύγει, συγκρούστηκε με δύο αστυνομικά οχήματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα μέλος της ΥΚΑΝ. Εκτός από τα ευρήματα στο αυτοκίνητο του 32χρονου, ακολούθησε έρευνα στην οικία του 33χρονου αστυνομικού των Βάσεων, με τη συγκατάθεση της γυναίκας του. Σε ντουλάπι του υπνοδωματίου εντοπίστηκε ρητίνη κάνναβης 480 γραμμαρίων.
 
Η 31χρονη γυναίκα και ο 32χρονος συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα. Και ο 33χρονος συνελήφθη αργότερα με δικαστικό ένταλμα, όπως κι ένας 40χρονος διαχειριστής αποθήκης, από το υποστατικό του οποίου, αποδείχτηκε ότι φορτώθηκαν τα 5 κιβώτια με την κάνναβη. Ήδη στις 4 Αυγούστου του 2015 επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 11 χρόνων στον 32χρονο, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητο του τα 26 κιλά κάνναβης.
 
Ο 32χρονος, που εργαζόταν στις υγειονομικές υπηρεσίες των Βρετανικών Βάσεων, παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών και παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για υπόθεση ναρκωτικών-Προσπαθούν να εντοπίσουν τρίτο άτομο που κατάφερε να διαφύγει
Δεν πάει Δικαστήριο ο «Κομμωτής»- Οδηγείται ξανά στις Κεντρικές Φυλακές
Φορτηγό συγκρούστηκε με όχημα στον αυτοκινητόδρομο-Εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια δύο πρόσωπα
Συγχαρητήρια «Ισότητας» σε νέο αρχηγό και υπαρχηγό Αστυνομίας
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ο «Κομμωτής»
«Ανεξεταστέοι» οι μαθητές από τη χρήση των κινητών στην τάξη-Πέφτουν οι μαθησιακές τους ικανότητες
Μετά το... ξύρισμα του «Κομμωτή», καλούνται να ανακάμψουν Αστυνομία και Κεντρικές Φυλακές
Τελικά γύρισε τον Παπαθεοδώρου ανάποδα ο Πρόεδρος-Τελείωσαν οι ευκαιρίες και καθάρισε τα αγκάθια
Καρατόμησε Αρχηγό, Υπαρχηγό και Διεύθυνση Φυλακών ο Χριστοδουλίδης-Αναλαμβάνει ο Αρναούτης
Ουδείς μπορεί να πανηγυρίζει για τον εντοπισμό του ισοβίτη... Ήδη κήρυξε την επικινδυνότητα της ανεπάρκειας