ΑΠΟΕΛ: Ποιοι νέοι δικαιούνται να παίξουν με την Μπιλμπάο

Ο ΑΠΟΕΛ εξάντλησε και τις τέσσερις μεταγραφές που μπορούσε κάνει στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
 
Οι Ρότζερ Κάνιας, Λορέντζο Εμπεσίλιο, Νταβίντ Μπαράλ και Σεντρίκ Γιαμπερέ θα ενισχύσουν τους γαλαζοκίτρινους στη συνέχεια των εγχώριων διοργανώσεων (πρωτάθλημα και κύπελλο).
 
Από εκεί και πέρα, τρεις εξ αυτών θα ενισχύσουν και την ευρωπαϊκή προσπάθεια. Ο ένας δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στη φάση των «32» κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, ούτε και σε επόμενα παιχνίδια εφόσον προκριθεί η ομάδα της Λευκωσίας.
 
Αυτός είναι ο Ρότζερ Κάνιας, ο οποίος αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των γαλαζοκίτρινων με συμβόλαιο που έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2017.
 
 
Ο 26χρονος Κολομβιανός αμυντικός μέσος δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί λόγω της συμμετοχής του στους Ομίλους του Europa League με την φανέλα άλλης ομάδας. Θυμίζουμε ότι ο Κάνιας προέρχεται από την Αστάνα, η οποία ήταν ανάμεσα στους αντιπάλους του ΑΠΟΕΛ στους Ομίλους της διοργάνωσης.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμη και στην περίπτωση που ο Κάνιας είχε δικαίωμα να αγωνιστεί, ένας από τους τέσσερις νεοφερμένους παίκτες θα έμενε και πάλι εκτός, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA κάθε ομάδα μπορεί να προσθέσει μόνο τρεις παίκτες στον ευρωπαϊκό της κατάλογο.