Διήμερος θα είναι πλέον ο ΟΠΑΠ Μαραθωνίος Λεμεσού-ΓΣΟ,

 Σε διήμερη βάση θα διεξαχθεί φέτος και για πρώτη φορά, στις 18 και 19 Μαρτίου, ο 11ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού - ΓΣΟ, που έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους Μαραθωνίους της Ευρώπης.
 
Σε διάσκεψη Τύπου, στη Λεμεσό, ο ΟΠΑΠ Κύπρου ανανέωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη στήριξη του στο θεσμό, ο οποίος μετεξελίσσεται και σε μια μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας, καθώς μέσω αυτού στηρίζεται και το έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.
 
Ο Διευθυντής της διοργάνωσης, Σπύρος Σπύρου, ανακοίνωσε τη συνέχιση της στήριξης του θεσμού προς το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, και την ετοιμότητα όλων να προωθήσουν το έργο του.
 
Το διήμερο, συνέχισε, αποφασίστηκε η αναβάθμιση της εμπειρίας των αθλητών, οι οποίοι φέτος αναμένεται να φθάσουν τους 15 χιλιάδες, με έξι διαφορετικές διαδρομές, υποδεικνύοντας πως η απόφαση για διήμερη εκδήλωση αποδεικνύει πως ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού-ΓΣΟ μεγάλωσε και εξελίσσεται σε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού για την Κύπρο.
 
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης, είπε πως προσδοκία είναι και φέτος όπως το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα προταχθεί στη συνείδηση και τις δηλώσεις συμμετοχής, σημειώνοντας παράλληλα, ότι σε καιρούς δύσκολους έχουμε ανάγκη την προβολή της Κύπρου μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις.
 
"Η χρονική επέκταση του Μαραθωνίου, απότοκο της μέχρι τώρα επιτυχίας, δημιουργεί ακόμη ευνοϊκότερες προϋποθέσεις, τόσο για τον ίδιο τον Μαραθώνιο όσο και για την Κύπρο και ομολογεί επίσης την έγνοια και φροντίδα των υπεύθυνων για ουσιαστική ανανέωση και ποιοτική αναβάθμιση της διοργάνωσης", συμπλήρωσε.
 
Τέλος, το μέλος του ΔΣ του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, Μιχάλης Καραϊσκάκης, ανέφερε πως το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, που φέτος φέρει το σύνθημα "Τρέξε με χαμόγελο. Τρέξε για τη ζωή", θα είναι μια διαδρομή αγάπης και προσφοράς, αφού θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών με τη μέθοδο λήψης σάλιου αλλά λήψης εισφορών μέσω sms μηνυμάτων ή μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος.
 
"Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα είναι ένας υπερ-δρομέας σε έναν υπερ-Μαραθώνιο, όπου καθημερινά έχει να πραγματοποιήσει δύσκολες διαδρομές, παρέχοντας υπηρεσίες για την εξεύρεση δοτών μυελού των οστών, τη διάγνωση της λευχαιμίας, το είδος της, την εξέλιξη μετά τη μεταμόσχευση αλλά και τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας, με στόχο τη συνεχή και αξιόπιστη στήριξη των ασθενών με λευχαιμία και άλλες αιματολογικές κακοήθειες", συμπλήρωσε.
 
Ο κ.Καραϊσκάκης κάλεσε όλη την κυπριακή κοινωνία να στηρίξει και φέτος δυναμικά τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού - ΓΣΟ, έχοντας κατά νου, όχι μόνο τη συναίσθηση της ιστορικής του αξίας, αλλά και την αξία της προσφοράς προς το συνάνθρωπο, για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία.
 

Δειτε Επισης

Αποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος σε Λάρνακα και Αμμόχωστο-Βλάβη σε εξοπλισμό του Συστήματος Μεταφοράς
Κάτω από 10 λεπτά οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας Ιούλιο και Αύγουστο
Ισχύος 3,8 βαθμών ο σεισμός τα χαράματα Κυριακής
Δύο πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς το Τελ Αβίβ
Στην Πτολεμαΐδα το χρυσό δελτίο των 18,6 εκ. ευρώ-Στην Κύπρο το ένα πεντάρι του Τζόκερ
Με συννεφιά και βροχές φεύγει ο Σεπτέμβρης-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Ανησυχητικές εκτιμήσεις για τον τερματισμό μέτρων στήριξης-«Επιβάρυνση 201 εκατομμυρίων στα νοικοκυριά»
«Ανεξεταστέοι» οι μαθητές από τη χρήση των κινητών στην τάξη-Πέφτουν οι μαθησιακές τους ικανότητες
Τρέχει για το Νομοσχέδιο επικίνδυνων οικοδομών το ΥΠΕΣ-Προς κατάθεση στην επόμενη συνεδρία Υπουργικού
Ένας υπερτυχερός κέρδισε τα €18,6 εκατ. του Τζόκερ