Το ΡΙΚ τιμά τα 60 χρόνια κυπριακής τηλεόρασης με σειρά εκδηλώσεων

 Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Κύπρου για να τιμήσει εντός του 2017 τα “60 χρόνια Κυπριακής Τηλεόρασης”.

Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποίησε το ΡΙΚ, στην αίθουσα διασκέψεων «Τάσσος Παπαδόπουλος» στο Αρχείο του ΡΙΚ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού Θανάσης Τσώκος ανακοίνωσε ότι οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν την έκδοση και κυκλοφορία Γραμματοσήμου, αφιερωμένου στην επέτειο, στις 24 Μαρτίου, την πραγματοποίηση τον προσεχή Μάρτιο επιστημονικής ημερίδας με θέμα «60 Χρόνια Κυπριακής Τηλεόρασης» την οποία θα εμπλουτίσουν με τον επιστημονικό τους λόγο, ακαδημαϊκοί και άνθρωποι της ευρύτερης οικογένειας του ΡΙΚ και την πραγματοποίηση συναυλίας στο Σκαλί Αγλαντζιάς στις 5 Ιουλίου.

Επίσης, την έκδοση και παρουσίαση τον Οκτώβριο ιστορικού Λευκώματος για το ΡΙΚ στο οποίο θα περιληφθούν φωτογραφίες και υλικό από την πολύχρονη ιστορία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, καθώς η προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ.

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης το ΡΙΚ παρουσίασε και επίσημα το λογότυπο των «60 χρόνων της Κυπριακής Τηλεόρασης» που θα συντροφεύει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Κύπρου σε όλες τις δράσεις της μέσα στο 2017.

Ο κ. Τσώκος είπε ότι στόχος είναι “να καταγράψουμε την ιστορία του ΡΙΚ” και πρόσθεσε ότι η επέτειος αυτή, θα πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία επανακαθορισμού του ρόλου και της αποστολής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μέσα από την αξιολόγηση της εξηντάχρονης πορείας μας.

“Σταθμός και ορόσημο στην ιστορία μας ήταν η μετάβαση στην έγχρωμη τηλεόραση”, πρόσθεσε.

Τιμώντας την επέτειο αυτή τιμούμε μέσα από τις εκδηλώσεις μας όλους όσοι έχουν προσφέρει στον τόπο μας μέσα από το ΡΙΚ, γιατί πρώτα και πάνω από όλα το ΡΙΚ, είναι οι άνθρωποι του, πρόσθεσε.

Αυτούς τους ανθρώπους, σύμφωνα με τον κ. Τσώκο, “που κράτησαν ζωντανή τη φωνή του ΡΙΚ στις μαύρες μέρες του Ιούλη του 1974 κρατώντας συνάμα στα χέρια τους την ίδια την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Αναφερόμενος στα εγκαίνια του Μουσείου Ραδιοτηλεόρασης ΡΙΚ που τέλεσε τον Οκτώβριο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Τσώκος είπε ότι το Μουσείο συνιστά ένα πολιτιστικό άνοιγμα προς την κοινωνία καθώς ήδη το επισκέπτονται καθημερινά μαθητές, σπουδαστές, ερευνητές και οργανωμένα σύνολα.

“Μαζί με το Αρχείο μας αποτελούν μαζί πυλώνες πληροφόρησης και έρευνας και είναι στη διάθεση ερευνητών, σπουδαστών, φοιτητών, ακαδημαϊκών και του απλού πολίτη για να γνωρίσουν μέσω του ΡΙΚ ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας”, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Αποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος σε Λάρνακα και Αμμόχωστο-Βλάβη σε εξοπλισμό του Συστήματος Μεταφοράς
Κάτω από 10 λεπτά οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας Ιούλιο και Αύγουστο
Ισχύος 3,8 βαθμών ο σεισμός τα χαράματα Κυριακής
Δύο πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς το Τελ Αβίβ
Στην Πτολεμαΐδα το χρυσό δελτίο των 18,6 εκ. ευρώ-Στην Κύπρο το ένα πεντάρι του Τζόκερ
Με συννεφιά και βροχές φεύγει ο Σεπτέμβρης-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Ανησυχητικές εκτιμήσεις για τον τερματισμό μέτρων στήριξης-«Επιβάρυνση 201 εκατομμυρίων στα νοικοκυριά»
«Ανεξεταστέοι» οι μαθητές από τη χρήση των κινητών στην τάξη-Πέφτουν οι μαθησιακές τους ικανότητες
Τρέχει για το Νομοσχέδιο επικίνδυνων οικοδομών το ΥΠΕΣ-Προς κατάθεση στην επόμενη συνεδρία Υπουργικού
Ένας υπερτυχερός κέρδισε τα €18,6 εκατ. του Τζόκερ