Αιγαίο, Κυπριακό και Προσφυγικό συζήτησαν Τσίπρας - Μέρκελ

 Ημίωρη τηλεφωνική συνομιλία είχαν πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αύριο μεταβαίνει στην Τουρκία στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μέρκελ και ο κ. Τσίπρας συζήτησαν για το προσφυγικό ζήτημα, για το Κυπριακό αλλά και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπό το πρίσμα των τελευταίων προκλήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Από ελληνικής πλευράς ο κ. Τσίπρας εξήγησε στην κυρία Μέρκελ ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν συζητήθηκε τίποτα σχετικά με τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρεται: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνομίλησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, εν όψει της αυριανής επίσκεψής της στην Τουρκία.
Στο πλαίσιο αυτό συνομίλησαν για Κυπριακό, ευρωτουρκικές σχέσεις και προσφυγικό, καθώς και για την ανάγκη η γείτονα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να τερματίσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο».
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Τούρκος βίασε γυναίκα σε παραλία στην Ελλάδα-Το αποτύπωμα που τον πρόδωσε
Κατέληξε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο στη Λάρισα
Η Ελλάδα καταδίκασε στα Ηνωμένα Έθνη την επίθεση στη Δαμασκό
Αποφυλάκιση Κασιδιάρη προτείνει η Εισαγγελέας Εφετών
Νέα αποκάλυψη για τους θανάτους των βρεφών στην Αμαλιάδα-Εύρημα δείχνει ασφυξία
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναλαμβάνω το βάρος της ευθύνης στο όνομα όσων κυβέρνησαν και δεν άλλαξαν το κράτος
Ενοχή για τους επτά προτείνει η Εισαγγελέας στην πρώτη δίκη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε ειδικό θάλαμο η γιατρός με αιμορραγικό πυρετό στο νοσοκομείο της Λάρισας
Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της ελληνικής Κυβέρνησης μετά τις παραιτήσεις
Σε κρίσιμη κατάσταση 35χρονος που μαχαιρώθηκε σε πανηγύρι της Μυτιλήνης