Τέλος του πολέμου κατά του ISIS ανακοίνωσε το Ιράκ

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι ανακοίνωσε σήμερα επισήμως "το τέλος του τριετούς πολέμου" μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα του.

"Οι δυνάμεις μας ελέγχουν πλήρως τα σύνορα Ιράκ-Συρίας και κατά συνέπεια ανακοινώνω το τέλος του πολέμου κατά του Νταές", είπε, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

"Ο εχθρός μας (...) ήθελε να σκοτώσει τον πολιτισμό μας αλλά κερδίσαμε χάρη στην ενότητα και την αποφασιστικότητά μας. Τους νικήσαμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα" πρόσθεσε ο Αμπάντι, σε ομιλία του που εκφώνησε στην έναρξη ενός συνεδρίου που οργανώθηκε από την ένωση δημοσιογράφων του Ιράκ.

Το ΙΚ κατέλαβε σχεδόν το ένα τρίτο του ιρακινού εδάφους το 2014, σε μια επιχείρηση-αστραπή, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ύπαρξη του κράτους του Ιράκ.

Με τη βοήθεια του διεθνούς συνασπισμού, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση για να ανακαταλάβουν τα εδάφη αυτά.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Στο Νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο ατύχημα στη Λεμεσό
Ακόμη τέσσερις Κύπριοι και οι οικογένειες τους έφυγαν από το Ιράν και επιστρέφουν στην Κύπρο
Παραίτηση Υφυπουργού Πρόνοιας ζητά η Ισότητα για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι Λεμεσού το «Crown Iris»-Μετέφερε 1.600 ξένους υπηκόους
Θρήνος στην Κρήτη για τον 15χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο
Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τροκοκρατία και κατασκοπεία-Τέθηκε υπό κράτηση
Ακύρωση προαγωγών Ανώτερων υπαστυνόμων στην Αστυνομία. Μια από τα ίδια
Πούτιν: Είπαμε στο Ισραήλ ότι το Ιράν δεν έχει πρόθεση να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Λήφθηκαν δείγματα για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις από τη σορό άνδρα στην Αγία Νάπα
Οι IDF σκότωσαν τον επικεφαλής του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, υποστηρίζει το Ισραήλ