Πρόεδρος Βουλής: Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Βουλή καταδικάζει τις παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπου και αν συμβαίνουν, ειδικότερα στην Κύπρο από την Τουρκία, και διακηρύσσει την αποφασιστικότητά της για προάσπιση των δικαιωμάτων του λαού, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.
 
Σε αναφορά του στην 69η επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, κατά τη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής, ο κ. Συλλούρης είπε ότι «μεθαύριο τιμούμε την 69η επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, η οποία υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στις 10 Δεκεμβρίου 1948, μετά τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου».
 
Πρόσθεσε ότι «η σύνταξη και υιοθέτηση του οικουμενικού αυτού εγγράφου συνιστά σταθμό στην ανθρώπινη ιστορία, αφού αποτέλεσε τη βάση για πολλές διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις και άσκησε σημαντική επίδραση σε εθνικά συντάγματα και δικαστικές αποφάσεις».
 
«Παρ’ όλ’ αυτά, εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να καταγράφονται σε όλο τον κόσμο παραβιάσεις στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών: παράνομες διώξεις και συλλήψεις, βασανισμοί, εμπορία προσώπων, διακρίσεις λόγω φυλετικής προέλευσης ή θρησκεύματος, ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τις εστίες τους», επεσήμανε.
 
Ο κ. Συλλούρης σημείωσε ότι «τρανότατο παράδειγμα κατάφωρης παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων αποτελεί και η πατρίδα μας, με το βίαιο εκτοπισμό από τους Τούρκους εισβολείς εκατοντάδων χιλιάδων Κυπρίων, το συνεχιζόμενο εποικισμό των κατεχόμενων εδαφών μας και την ανελέητη καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».
 
«Ως Βουλή των Αντιπροσώπων, καταδικάζουμε τις παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπου κι αν συμβαίνουν. Ειδικότερα, καταδικάζουμε την παραβίασή τους στη χώρα μας από την Τουρκία και διακηρύσσουμε την αποφασιστικότητά μας για προάσπιση των δικαιωμάτων του λαού μας», κατέληξε στην αναφορά του ο κ. Συλλούρης.

Δειτε Επισης

Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
GSI και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Παρακολουθεί στενά τις μεταρρυθμίσεις σε Ελεγκτική και Νομική Υπηρεσία η Κομισιόν
Υπερκομματική η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για την παύση Οδυσσέα-Μήνυμα κατά της διαφθοράς
Έντονη ανησυχία ΠτΔ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Επικοινώνησε με Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
Γ. Αντωνίου: Ο Πρόεδρος θα θέσει εκ νέου τον εαυτό του στη διάθεση του ΓΓ ΟΗΕ