Τρία σημεία από τις δημόσιες δηλώσεις Ερντογάν κρατά η Λευκωσία

Την ερχόμενη βδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για μια πιο λεπτομερή ενημέρωση για όλα όσα έχουν συζητηθεί στη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης ερωτηθείς πώς αποτιμά η Λευκωσία την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, είπε ότι καταρχήν θα πρέπει να ολοκληρωθεί η επίσκεψη για να έχουμε μια συνολική εικόνα.
 
«Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης. Μετά την ολοκλήρωση της θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ θα υπάρξει την ερχόμενη βδομάδα, κατ’ ιδίαν συνάντηση στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για μια πιο λεπτομερή ενημέρωση για όλα όσα έχουν συζητηθεί», υπέδειξε ο κ. Χριστοδουλίδης.
 
«Από τις δημόσιες δηλώσεις», συνέχισε, «αυτά που έχουμε ακούσει όλοι, υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία αξίζουν σχολιασμού.
 
*Το πρώτο ήταν η προσπάθεια του Τούρκου Προέδρου να εξισώσει τις ευθύνες της Τουρκίας και της Ελλάδας. Είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που απάντησε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
 
*Το δεύτερο σημείο, που οφείλω να πω το βλέπουμε συχνά και στις διαπραγματεύσεις, το είδαμε και στο Κραν Μοντανά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, το είδαμε και μετά την αποτυχία στο Κραν Μοντανά, είναι η προσπάθεια της Τουρκίας να ρίξει αλλού τις ευθύνες, να γίνεται αναφορά στο σχέδιο Ανάν το 2004 και για τη θετική ψήφο των Τουρκοκυπρίων.
 
*Το τρίτο σημείο που καταγράφεται είναι η αναφορά του κ. Ερντογάν στην επιθυμία της Τουρκίας για βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Δεν έχουμε ακούσει αυτά που ακούαμε μετά το Κραν Μοντανά περί σχεδίου β’ και σχεδίου γ’. Απ’ εκεί και πέρα η σοβαρότητα που πρέπει να διακατέχει όλους μας στην προσέγγιση του Κυπριακού μάς οδηγεί στο να αναμένουμε να ενημερωθούμε συγκεκριμένα και ακολούθως θα γίνουν και πιο  συγκεκριμένες δηλώσεις».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φόρτωσε τη διαχρονική αποτυχία για λύση στην ε/κ πλευρά ο Ερντογάν
 
 

Δειτε Επισης

Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
GSI και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Παρακολουθεί στενά τις μεταρρυθμίσεις σε Ελεγκτική και Νομική Υπηρεσία η Κομισιόν
Υπερκομματική η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για την παύση Οδυσσέα-Μήνυμα κατά της διαφθοράς
Έντονη ανησυχία ΠτΔ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Επικοινώνησε με Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
Γ. Αντωνίου: Ο Πρόεδρος θα θέσει εκ νέου τον εαυτό του στη διάθεση του ΓΓ ΟΗΕ