Στάση εργασίας των υπαλλήλων στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου

Σε αυθόρμητη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΣΚΕ Κοφίνου, μέλη της συντεχνίας ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ, που εργάζεται στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου την Πέμπτη από τις 7πμ μέχρι τις 4μμ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ , οι λόγοι της στάσης εργασίας είναι ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για καταβολή των μισθών και ωφελημάτων έγκαιρα, εντούτοις παρατηρείται μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση από την Υπηρεσία Ασύλου να καταβάλει το κονδύλι προς το ΣΚΕ, με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην έχει πληρωθεί ακόμη τον μισθό του για τον μήνα Νοέμβριο του 2017.
 
Όπως σημειώνεται, το προσωπικό εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες με απίστευτο εργασιακό άγχος και αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι αφού η Κυβέρνηση από τον Ιούνιο του 2015 έχει προχωρήσει σε διαγωνισμό προσφοράς του Κέντρου Υποδοχής Αιτητών Ασύλου, με στόχο την ιδιωτικοποίηση του και την αφαίρεση του εν λόγω προγράμματος από το ΣΚΕ Κοφίνου. Το προσωπικό, προστίθεται, μέχρι σήμερα δεν έχει καμία ενημέρωση για το αν αύριο θα έχει δουλειά και τι γίνεται με την προκήρυξη προσφοράς.
 
Η ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ καλεί την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών για άλλη μια φορά να τερματίσει τις όποιες προσπάθειες για ιδιωτικοποίηση του Κέντρου Υποδοχής Αιτητών Ασύλου και να σταματήσει να παίζει με την υγεία των εργαζομένων.

Παράλληλα καλεί για άλλη μια φορά την Υπηρεσία Ασύλου να καταβάλει έγκαιρα το κονδύλι προς το ΣΚΕ Κοφίνου ώστε το προσωπικό να μπορεί να λαμβάνει τους μισθούς και τα ωφελήματα του χωρίς τις όποιες καθυστερήσεις.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως
Στη σημασία της Ευρώπης και στο μέλλον των νέων εστίασαν Χριστοδουλίδης και Μέτσολα
Τάττης-Καραχάν:«Δεν επιθυμούμε καμία χάρη από κανέναν»
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ευαισθησία τον προσφυγικό κόσμο
Στην Κύπρο καταγράφονται 38 νέα περιστατικά μεταστατικού καρκίνου του μαστού ετησίως
Στα ύψη η θερμοκρασία-Σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανάβουν οι μηχανές για αναβάθμιση του iJustice-Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, θετικά μηνύματα από τους δικηγόρους
Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα