Καπνιστός σολομός "μαϊμού" στην κυπριακή αγορά

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας διερευνούν υπόθεση απάτης ή/και παραπλάνησης των καταναλωτών σε σχέση με τη διάθεση στην κυπριακή αγορά του καπνιστού σολομού με την ονομασία «5 Oceans» ζητώντας την άμεση απόσυρση του από την αγορά.
 
 
Το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση του πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των επίσημων ελέγχων στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία των πιο κάτω τροφίμων, τα οποία μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, βρέθηκαν να μην συνάδουν με την νομοθεσία των τροφίμων:
 
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στα προαναφερόμενα δείγματα δεν έχει ανιχνευθεί το είδος Salmo salar, το οποίο αναγράφεται στην επισήμανσή τους, αλλά το είδος Oncorhynchus mykiss, του οποίου η οικονομική αξία είναι μικρότερη από αυτή του είδους Salmo salar.
 
Ενόψει των πιο πάνω, σημειώνεται, διερευνάται υπόθεση απάτης ή/και παραπλάνησης των καταναλωτών και ως εκ τούτου οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, σε συνεργασία με άλλες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, προβαίνουν σε περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού αυτού.
 
Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που εισάγει, επεξεργάζεται και διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση απόσυρσή του.
 
Σημειώνεται, τέλος, πως το εν λόγω περιστατικό αφορά σε εξαπάτηση ως προς το είδος του ψαριού και όχι κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη Αζέρος ιρανικής καταγωγής στην Κρήτη-Φωτογράφιζε τις αεροναυτικές βάσεις στη Σούδα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει πλησιάσει τους στόχους του στον πόλεμο με Ιράν
Απέναντι στην Τουρκία πέντε αραβικές χώρες για τη στάση της για Κυπριακό στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας
Χειροπέδες σε 35χρονη που πιάστηκε με ναρκωτικά στην οικία της-Κατέγραφε παράνομα δημόσιο χώρο
Έστειλαν μήνυμα σε 54χρονο για δήθεν πληρωμή εξωδίκου και του απέσπασαν 1.600 ευρώ
Σε κλίμα αντιπαράθεσης η συνεδρία ΣΑ-«Όταν ο κόσμος βρέθηκε στο χείλος της αβύσσου, οι ΗΠΑ έκαναν το βήμα μπροστά»
Η πρώτη δήλωση Χαμενεΐ μετά τις αμερικανικές επιδρομές στο Ιράν-«Η τιμωρία συνεχίζεται»
Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό-Σκηνές χάους, επιρρίπτεται στον ISIS η ευθύνη
LIVE: Εν αναμονή των αντιποίνων του Ιράν στις ΗΠΑ-Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Τραμπ
Σκέψεις για δημιουργία ιστοσελίδας που θα συγκεντρώνει όλο τον δημόσιο τομέα και ενισχύει τη «Διαφάνεια»