Αγωνιστές ΕΟΚΑ: Έτσι αποφασίσαμε να ενάγουμε την Βρετανία

Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955 -59 σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρονται στην αγωγή που προωθείται στη Αγγλία  εναντίον των Άγγλων για τα βασανιστήρια που υπέστησαν κατά τον αγώνα 1955-1959 και προβαίνουν σε διευκρινίσεις επί του θέματος.  
 
Πιο αναλυτικά, μετά την αγωγή που κατέθεσαν τον Μάρτιο του 2015 οι Κενυάτες εναντίον της Βρετανίας για βασανιστήρια, επεδείχθη ενδιαφέρον για παρόμοιες αγωγές και από μέρους των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και προς τούτο έγιναν επαφές μεταξύ Άγγλων δικηγόρων με τους Κυπρίους δικηγόρους Ππιριλίδη και Π. Δημητρίου, και κλήθηκαν αγωνιστές που ενδιαφέρονταν να κινηθούν εναντίον των Άγγλων, να υποβάλουν εκθέσεις για τα βασανιστήριά τους.  
 
Όπως προστίθεται υπέβαλαν σχετικές εκθέσεις περίπου 130 Αγωνιστές, από τις οποίες οι Άγγλοι δικηγόροι που ήρθαν στην Κύπρο επέλεξαν με βάση τα δικά τους κριτήρια, 35 περιπτώσεις που θεώρησαν δυνατές από πλευράς στοιχείων και τις πρόταξαν. Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα, στις 28 μέχρι 29 Νοεμβρίου έγινε μια προκαταρτική δίκη για να συζητήσουν και να αποφασίσουν αν οι υποθέσεις πρέπει να εκδικαστούν με βάση το αγγλικό Δίκαιο ή το κυπριακό Δίκαιο.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό-Όχημα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»